Зима

Зима
Пролет

23 март 2015 г.

Партията на Саркози води на регионалните избори във Франция

Националният фронт на Марин льо Пен е втори

Партията на бившия президент Никола Саркози излезе победител на първия тур на неделните регионални избори във Франция. На втора позиция остана Националният фронт на Марин льо Пен.

Управляващата левица се представи по-добре от очакваното, но Френската социалистическа партия (ФСП) на президента Франсоа Оланд отчете четвърто изборно поражение след местните, европейските и изборите за сенатори през 2014 година.

"Съюзът за народно движение", воден от Саркози, и неговите дясноцентристки съюзници водят с между 29,2 и 32 процента според първите социологически анкети.

Националният фронт на Марин льо Пен отива на втори тур в почти половината от общо 1100 департамента. Водачите на първия тур ще продължат борбата на втория – на 29 март.

Избори за местна власт в неделя се проведоха и в испанската провинция Андалусия. С 47 спечелени места в местния парламент на първо място излязоха социалистите, които държат властта в района от близо 30 години.

Втора се нареди Народната партия с 33 места, а противниците на строгите икономически мерки от Подемос са трети с 15 от общо 109 места.


Марин льо Пен

Няма коментари:

Публикуване на коментар