Зима

Зима
Пролет

9 март 2015 г.

Мая Манолова: ДПС не е резервна гума, а част от кормилото на властта!

Според нея в момента се случва пълното кадрово овладяване на службите от страна на ГЕРБ

ДПС са не просто резервната гума, а са част от кормилото на това управление и формулата, която ни управлява в момента, е 4+, смята Мая Манолова от БСП.

Според нея не става дума за задкулисие, тъй като гласуването на 16 милиарда лева външен дълг е станало пред очите на всички и открито въпреки първоначалната заявка на депутатите от движението да са против ратификацията на договора на правителството с четири банки за заема.

Тя определи по bTV гласуването от страна на ДПС като безпроблемно, а сумата на дълга сравни с три годишни бюджета на страната.

В единствения сектор, в който Реформаторът Веселин Вучков беше заявил, че ще прави реформи, той си тръгна, коментира Манолова оставката на силовия министър.

Според нея в момента се случва пълното кадрово овладяване на службите от страна на ГЕРБ.

По този начин правителството на Бойко Борисов си осигурява дълъг и безпроблемен живот, заяви тя.

Манолова смята, че решението на премиера да определи вицепремиера Румяна Бъчварова за вътрешен министър, е доказателство за това, че тя е сред най-верните хора на Борисов.

Бъчварова в последните години се изяви като добър политик, но не всеки добър политик може да стане добър шеф на МВР. Добре е да има там човек, външен на системата, но едва ли чак толкова външен, защото по-скоро някой друг ще решава вместо нея, каза още Манолова.

Самият премиер от няколко месеца обяснява, че шефът на ДАНС Владимир Писанчев и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров се стараят и са добри професионалисти, напомни Манолова и попита как той си е сменил за два дни мнението.

Те си тръгнаха без обяснения, а защо премиерът изведнъж реши да ги отстрани, продължи Манолова.

Назначенията тепърва във всички случаи ще са близки до ГЕРБ, прогнозира тя.

Борисов не се е променил, нещата се решават в първо лице единствено число. Той решава кой момент е подходящ и кой не е и това правителство се барикадира, продължи с критиките Манолова.



Няма коментари:

Публикуване на коментар