Зима

Зима
Пролет

1 април 2015 г.

Делян Пеевски: Цветан Василев притопля едни стари манджи

"Да отваря всички сейфове, вчера ясно го заявихме"

 Депутатът от ДПС Делян Пеевски нарече "претопляне на стари манджи" последните обвинения на Цветан Василев.

Мажоритарният собственик на затворилата КТБ даде интервю преди дни, в което обяви Пеевски, че стои зад съсипването на банката. Банкерът разказа, че атаката срещу него започнала, след като депутатът му поискал безвъзмездно прехвърляне на акции от няколко дружества, а Василев отказал.

"Той притопля едни стари манджи", каза Пеевски. Според него Цветан Василев се опитвал да отклони и "много да елементаризира спора", че е между двамата. "Нямаме спор. Да си отговаря пред държавата, да обяснява защо прехвърля тези активи от по едно евро. С мен той няма друга тема", каза депутатът в кулоарите на парламента.

Пеевски коментира и твърденията на Василев, че има заплахи за живота му. "Питайте го от какво се притеснява, от мен със сигурност няма какво да се притеснява", каза депутатът. Той обясни и че не се притеснява от данните, които банкерът твърди, че пази в сейф. "Да отваря всички сейфове, вчера ясно го заявихме", каза Пеевски.

Депутатът го призова да се върне в България и да отговори на всички въпроси към него. "Не може да обяснява, че нещо някъде крие и да излъчва послания незнайно към кой".

Пеевски изрази готовност да бъде отново проверен от прокуратурата, за което настоя лидерът на ДСБ Радан Кънев.

"Ами аз съм толкова пъти проверяван вече, да ме проверяват колкото пъти искат. Мисля, че по-ровен човек няма от мен няма в тази държава", каза депутатът.

Dnes.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар