Зима

Зима
Пролет

5 април 2015 г.

Българите са недружелюбни, хитри и мързеливи

От какво се оплакват руските туристи в България, какво им харесва, с какви впечатления си тръгват от страната ни и смятат ли да се завърнат.

Отговорите на всички тези въпроси може да научите не от Министерството на туризма и туроператорите в България, а от самите руснаци.
 

Темата за лятна почивка у нас е една сред най-обсъжданите в многобройните руски форуми за туризъм. Там проблемите са най-вече чисто битови и човешки. Те са далеч от политиката, конфликта в Украйна, санкциите срещу Русия и отказа на българския президент Росен Плевнелиев да присъства в Москва на 9 май, пише e-burgas.com.
 

За сметка на тях на преден план излиза обслужването в хотелите, местната кухня и държанието на хората. Мненията са разнопосочни - крайно негативни, положителни и умерени.
 

Ето няколко изказвания на потребители от форума на руския сайт tonkosti.ru:

Александр и Светлана

За първи път отидохме на почивка в България със съпругата ми. Ако трябва да дадем обективна оценка това е три от пет. Хората като са меко казано недружелбюни.

Цените са европейски, а качеството е "съветско". Говоря за храна, транспорт и дрехи, които са до три пъти по-скъпи от Украйна например.
 

Друг проблем е, че много трудно се намира ресторант с вкусна храна. Честно казано у нас остсъства желанието да се върнем в България.

Livi

Няколко пъти почивам в България, тъй като се намира сравнително близко до Русия. Обичам тази прекрасна страна с цялото си сърце и душа!

Харесва ми в България по много причини. На първо място е морето. Плажовете са плитки, така че детето ви винаги може да си играе на брега, докато го наблюдавате. Самите плажове са безплатни и може да легнете, където пожелаете.

Лариса

Закупих си апартамент в България през 2009 година в комплекс с 4 звезди на 100 метра от морето. В началото българите много ми харесаха, но после осъзнах, че всъщност са мързеливи и хитри, също като нас!

Забавлението се ограничава в пазаруването на евтини парцалки, внос от Китай и Турция. Дори водните паркове са скучни.

Е, калните бани в Поморие наистина много ми харесаха, както и разходката в стария Несебър.

Смятам, че 5 години са достатъчно и продавам апартамента си.

Cvz1978

Това лято за първи път ходих в България, посетих Созопол и съжалих. Условията за мен на къща за един сезон не са добри, а цените в хотелите са високи.

Освен това плажът бе осеян с водорасли, а хората често хвърлят боклуци в морето. Цялата плажна ивица е платена и излиза около 10 евро на ден, а ако искате да се печете безплатно трябва да отидете на скалите.

Елена

Самият хотел беше хубав и чист. Имахме закуска, нищо особено, но вкусно, особено на тост и кафе.
 

Персоналът се държи различно. Някои ти се усмихват от сърце, други на ръба на инсулта.
 

Марина

Три години подред ходя в Бургас и Созопол. Българската кухня е много вкусна, а хората са приятелски настроение. България е много подходящо място за семейства с деца.
Защо пишете лоши отзиви?
 

Ingi

Къмпинг "Русалка" трябва да бъде затворен поради липса на хигиена! По-добре си направете пътешествие някъде на юг, там поне знаеш какво да очакваш.

Няма коментари:

Публикуване на коментар