Зима

Зима
Пролет

23 април 2015 г.

Маестро Димитър Димитров: Не съм опрял до тези сто лева!

"Не съм против това, което каза Георги Петров, а против начина, по който го направи"
Това обясни пред Нова телевизия диригентът на хора "Йоан Кукузел" Димитър Димитров. 

"Що се отнася до напускането и на Стоян Малинов, маестрото обясни, че той се е чувствал съпричастен, тъй като Георги му е кум."

"В днешно време условията, които се поставят са абсолютно мизерни. Един артист, който има претенции, че представлява страната и е на ниво, би трябвало да е зачетен по друг начин. Държавата може да намери форми на плащане", обяви диригентът.

Той допълни, че не е коментирал заплащането на "Йоан Кукузел" с министъра, с който се е запознал едва в Париж. Димитър Димитров обяви думите на Рашидов, че хористите "папали" като неприемливи и обясни че той и колегите му са взимали винаги това, което е обявено официално, а именно – само командировъчни и спане.

"Така е било в цяла Европа", каза маестрото и обясни, че Комитетът за култура по онова време е плащало командировъчните на хора и нищо повече от официално обявеното. За това време те са имали план за цялата година, включително и образователни концерти. Стана ясно, че след 10-ти ноември хористите от "Йоан Кукузел" са на самоиздръжка.

На въпроса обидени ли са певците на Рашидов, Димитров обясни, че системата е такава не от вчера и че е обидно да се оценява по този начин труда на певците.

"Има етика и когато говорим за уважение, то трябва да е взаимно", каза още Димитров и добави, че не е опрял до тези сто лева, които министърът на културата реши, че щял да даде от джоба си.

От 15 хористите са намалели на 13. "Бяхме и повече, но постепенно намаляваме", каза Димитров и обяви, че занапред ще поставя директно условията за участията на "Йоан Кукузел".

Оказа се, че той не знае нищо за приходите, събрани от билетите, продадени за концерта в Нотр Дам. Също така потвърди, че той и колегите му не са получили билети за българската изложба в Лувъра.


Няма коментари:

Публикуване на коментар