Зима

Зима
Пролет

22 април 2015 г.

Путин мой, враг мой!

Е, толкова изтрЕщЕл народ отдавна не бях виждала…

Не руския, имам предвид, a българския...


Аз съм путинистче - обичам всичко руско и родно! Путинистче да се наричам - първа радост е за мене! *

Признавам си... Аз съм на 24 години и съм путинист!

Щото пия руска водка (нищо, че руската водка всъщност е полска)… Ама с доматен сок, което пък е известният коктейл Блъди Мери… Който пък е кръстен на Мария Тюдор (онази побърканата католичка, която си печели прякора, обезглавявайки една дузина протестанти ). И е англичанка, между другото!

Демек съм рафиниран англо-саксонски путинист. О, извинете, пиех доста кола през пубертета. Т.е. съм рафиниран англо-саксонски путинист с капиталистически привкус.

Накратко, аз съм дете на прехода, демокрацията и „Фейсбук“!

Алелуя! Що ги пиша тея глупости най-вероятно се питате (ако все още четете, де)? Защото за два дни бях обвинена два пъти в престижната позиция да бъда „кремълски трол“! Причините:

Причина А: Превеждам си аз една статийка от американския „Плейбой“ за най-странните, но легални неща, които може да правите в Щатите и не щеш, ли в коментари под статията ме налазват някакви лелки и чичковци, които видяха дългите ръце на комунизма в моето иначе хумористично писание.

Заклеймиха цялата редакция като гадни „кремълски тролове“.

Щях да си умра от смях, ако не ми беше жал за тези хорица. Помислих си колко асоциален и побъркан трябва да си, за да виждаш заговори навсякъде около теб? Ало, Студената война свърши! Поне във вида, в който е била през 50-те. Не всяко нещо, критикуващо Запада, е про-руска пропаганда.  Американската мечта отдавна бе развенчана и то не от друг, а от самите американци, иронизиращи до спукване „идеалния живот“, който водят. Руснаците пък от своя, страна също не са идиоти - обичат родината си, но знаят къде се намират и са наясно, че Путин е 1.60 м и никак не е мъжествен, както се опитват да го изкарват с онези топлес фотоси.

Причина Б: Тя беше тази, която ме накара да напиша настоящия текст.

Има една група във „Фейсбук“ за споделяне и обсъждане на филми.

Много готино място, което тотално опровергава всички клишета, че хората, гледащи филми, са тъпи, а тези четящите, са гении по рождение. То и Паулу Куелю пише книги, ама… Както и да е, да минем по същество. Близо 7 хил. души споделяме своите предпочитания за кино на това виртуално място. Само че, киното не е само кино. То е история, музика, книга, наука! Цял свят.

В общи линии - приятни, умни, млади (по дух и/или години) хора обсъждат света.

И така, днес един от членовете на групата реши за пореден път да се пошегува с новия филм на Том Харди “Child 44”, който бе забранен в Русия. Убийте ме, не знам защо е забранен. Уж е за Втората световна, ама не е с историческа стойност, ама пък руснаците са се обидили. Тъпотии в общи линии! Но пък те станаха добър повод да си направим гаргара с цялата идея за руската пропаганда. Около десетина човека се шегувахме приятелски в рамките на половин час.

Докато не се появи тя… г-жа Конспирация.

Няма да споменавам името на жената, за да не се обиди, но тя реално обвини момчето, пуснало поста в ТРОЛЕНЕ.


Голям смях. Обърнахме й внимание точно за 2 мин., после продължихме с шегите. Докато не се появи и г-н Конспирация. Той пусна някакъв линк, към някакъв си сайт, който показва про-руските фейсбук страници, групи и хора, намиращи се в мрежата. Та този същия г-н Конспирация каза, че виновникът за ТРОЛЕНЕТО е админът на групата, заради когото нашето малко общество щяло да се озове в „черния списък“ на въпросния сайт.


Е, тука вече се чудех да се смея ли, да плача ли или да си сипя една водка, както истинска руска девочка?

Ще го кажа така…

Лично според мен нито Путин, нито Обама са в състояние да промият така добре мозъка на нашенеца, който търси конспиративни теории навсякъде – от статиите в медиите до надписите на етикетите на стоките по магазините: „Оооо това е произведено в Китай – те там руснаците имат пръст- няма да го купя“. Или пък: „Никакъв МакДоналдс, няма да храня тези долни американци“.

И не, нямам против конспиративното мислене, според мен то е една идея по-остро критично такова. Прегръщам идеята, че не трябва да сме коне с капаци и да консумираме всичко, което ни се даде, без да разсъждаваме.

Но мили хора, пропагандата, силата на пропагандата не е в това, което идва отвън, а това, което е в главите ви.

Което ви задушава всеки изминал ден, докато се опитвате да не му се поддадете. Ама е късно, чедa, мандалото е лопнало!

Тъй че, келнер, дай един МакДоналдс и да се свършва! ;)

П.П. Тея мръсни капиталисти, огромна верига, а да няма обслужващ персонал !

* Подписът ми е путинистче, не защото ме е срам да кажа коя съм, а защото очевидно единственото важно днес е дали си "кремълски трол"!


no-comment.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар