Зима

Зима
Пролет

21 април 2015 г.

Соц ли е туризмът ни и защо сме алкохолна дестинация?

Как България да стане привлекателна държава, да повиши имиджа си не само в чужбина, но и сред българските туристи?

 Отговорите на тези въпроси ще търси от 21 часа тази вечер водещият Ивайло Лаков в предаването си Club Investor BG по телевизия България Он Ер.

С гостите си Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, Васил Василев, бизнесмен и журналист, Георги Куртев, експерт по корпоративни комуникации и политически PR и Паола Хюсеин, журналист в "24 часа", ще говори и за българския културен и бизнес десант във Франция и дали такива акции променят нещо на фона на скандалите в съдебната система, обвиненията срещу магистрати и всеобщата увереността за липса на върховенство на закона.

Как да привлечем туристите с добри доходи?

Имиджът на България трябва да е много далеч от това, което е сега - като евтина дестинация, в която можеш да изкараш дълго време с малко пари и евтин алкохол, каза пред Dnes.bg Георги Куртев.

Според него България трябва да се ребрандира тотално представата за нея като място, което е с много ценни природни забележителности, с народ който е гостоприемен в същността си, но е притиснат от много обстоятелства, които го карат всеки ден да се сблъсква с проблеми. Освен това България трябва сериозно да инвестира в инфраструктурата си, защото няма да има турист, който да кара по нашите пътища, настоя той.

Трябва ли да имаме нова стратегия за реклама?

Рекламата не винаги продава, тя е помощно средство, което би могло да помогне. Трябва да има ясна политика и нещата, които се правят, включително във външната политика, да са насочени към това България да има имиджа на един стабилен член на ЕС от чисто икономическа гледна точка и да успява да продава добре забележителности, които има, смята още Куртев.

"Туристът не идва само да изкара с малко пари нещо, а да изкара хубаво и заради това трябва да повишим нивото на услугите. Ние не сме надраснали простотията на социализма и трябва да успеем да надскочим този дълбок трап и всеки да натиска другия в катранения казан, а всички заедно да направим нещо", коментира той.

Да участваме ли в повече форуми в чужбина, за да напомним на света за себе си?

Според Куртев и форумите, като рекламата, са спомагателни.

"Това са форми за големите индустрии, ако ние успеем да обърнем бранда България на нещо, което никъде не може да се види, туристите сами ще дойдат, но първо трябва да си оправим домашната обстановка, не може да каниш гости вкъщи, а пианото да ти е на тавана", обобщи той.


Няма коментари:

Публикуване на коментар