Зима

Зима
Пролет

19 април 2015 г.

Гледането на телевизия е празно и непочтено занимание

Дори да си тъп като торбичка, прочети една книга – тя успешно ще пребие мърлявата ти същност...

Гледането на телевизия е празно и непочтено занимание. Тя не развива нищо красиво в човека, а само притъпява чувствата му. 

Пълни главата с клишета и глупоч, които мозъкът помиярски поглъща, свиквайки с леснотата на визуалния буламач.

Ако си сам – направи една салата, сипи си нещо за пиене, отпусни се на дивана и вземи книга. Тя ще размърда клетките ти, ще нарита ленивото ти въображение, ще те изпрати в мислите на хората, запознавайки те с реалността, а и връз нея.

Ще те накара да имаш собствено мнение и разсъдък, без готови такива идващи от плоския повръщащ екран. Дори да си тъп като торбичка, прочети една книга – тя успешно ще пребие мърлявата ти същност.

Ако пък си с любимата – не включвай шибания телевизор. Поговори с това момиче. Интересувай се от нея и ще останеш изненадан. Направете си вечеря, пийнете по едно, питай я за каквото се сетиш. И да не ти идва нищо наум, импровизирай (ще успееш само ако си чел книги, дори да си пълен глупак).

Питай я примерно, харесва ли бобър, обича ли охлюви по панагюрски, мечтае ли за екскурзия до сметище с болнични отпадъци. Ако пък си съвсем притеснителен (да речем на първа среща), не си обелил дума от половин час, просто и кажи: "Имаш много хубав гъз". Дамата естествено ще те помисли за малоумен, но ще оцени наивната ти смелост.

Направи нещо. Изиграйте едно хоро. Посетете затвор. Не търси само да бучиш безсмислено с хобота, изпразвайки се отчуждено на гръбчето й. Сексът с жена, която обичаш и поне малко разбираш, е несравним.



Никола Крумов 

Няма коментари:

Публикуване на коментар