Зима

Зима
Пролет

3 април 2015 г.

Kia показа изцяло новата Optima

Оборудването налага Optima като автомобил от топ клас
 
Kia разкри новото поколение на седана Optima по време на стартиралото международно изложение в Ню Йорк. Моделът е създаден в стила на европейското студио за дизайн на марката.

Автомобилът е получил уникални главни светлини, сливащи се с решетката на радиатора. Топ версиите на модела ще се предлагат с решетка с релефни клетки, които са щамповани по специален метод. 


В зависимост от оборудването седанът ще се предлага с 16-, 17- или 18-цолови джанти. Срещу доплащане задните светлини могат да бъдат напълно светодиодни.

Моделът запазва дължината си, но разстоянието между двете оси е нараснало с 10 мм – до 2805 мм, благодарение на което салонът е станал по-просторен. Широчината на автомобила също е увеличена, с 25 мм и вече достига 1860 мм.

Значително подобрена е шумоизолацията, като това става с помощта на новата конструкция на автомобила, която е с 15 % по-здрава. Пренастроено е и окачването, а използването на армиран въглерод в панорамния покрив позволява да се намали теглото на автомобила и да се снижи неговия център на тежестта.

В САЩ Kia Optima ще се предлага с 1,6-литров бензинов турбомотор, развиващ 178 к.с., както и с 2,4-литров бензинов атмосферен двигател GDI със 185 к.с. Ще има и версия с 2,0-литров турбомотор с 247 к.с., като всички агрегати са модернизирани и съответно са значително по-икономични.

От Kia са категорични, че оборудването налага Optima като автомобил от топ клас. Качеството на материалите е високо, като салонът е значително преработен. Разширена е централната конзола, но същевременно е намален броят на бутоните и превключвателите.

В достъпните за модела опции са включени система за кръгов обзор Around View Monitor с функция за откриване на пешеходци, автономна система за аварийно спиране, система за контрол на мъртвите зони и др.

Освен това седанът ще се предлага с адаптивни ксенон фарове с функция за динамично осветяване на завоите и автоматично превключване от дълги на къси светлини.

Подробности за европейската версия на модела ще бъдат изнесени по-късно тази година.

Automedia.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар