Зима

Зима
Пролет

15 април 2015 г.

Seat показа модернизираната Alhambra

Многофункционалният ван Seat Alhambra премина през щателна модернизация, като на пазарите ще бъде наличен от началото на това лято.

Seat Alhambra е базиран на Volkswagen Sharan, който наскоро също премина през обновление. Подобно на модела на германската марка испанският автомобил е получил ревизирани екстериор и интериор, нови опции, по-икономични двигатели и допълнителни системи за сигурност.

От официалните снимки става ясно, че екстериорът на обновения Alhambra е получил малки, но все пак видими новости, изпълнени в стила на най-новия дизайн на Seat. Челните светлини са LED, ламелите на радиаторната решетка вече са хоризонтални, а отзад стоповете имат нов дизайн. Интериорът също демонстрира минимални изменения, обхващащи управлението на климатика, приборите на таблото и предлаганите тапицерии и декоративни елементи.

По-големите новости са при гамата от мотори, която вече изцяло покрива нормите на Евро6 и е с до 15% по-икономична от преди.

Базовият дизелов двигател е 2,0 TDI със 115 к.с., като изразходва средно по 4,9 л/100 км, сочи информацията от Seat. Дизеловият мотор с обем 2,0 литра е наличен в още две версии - със 150 к.с. и със 184 к.с. Бензиновите мотори са TSI, като предлагат мощност между 150 и 220 к.с.

Всички двигатели с изключение на базовия дизел могат да бъдат куплирани с трансмисия DSG. Налична е и системата за задвижване на четирите колела 4Drive, която се предлага за модела с дизелов двигател с мощност 150 к.с.

По отношение на оборудването, новият Seat Alhambra предлага следващата генерация на инфо-системата Easy Connect, а системата за автоматично активиране на спирачките при необходимост е стандартно оборудване. Срещу допълнително заплащане се предлагат система за следене на мъртвите зони на огледалата, адаптивно шаси и седалки с функция за масаж.

Обновеният Seat Alhambra излиза на пазарите в началото на това лято. Компанията започва да приема поръчки в началото на месец май.


Аutomedia.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар