Пролет

Пролет

15 април 2015 г.

Whitesnake се завръщат в България (видео)

Шоуто е част от уникалното турне The Purple Tour

Рок легендите Whitesnake се завръщат в България през 2015 година!

Концертът им ще е на 24 ноември в зала „Арена Армеец” в София. Шоуто е част от уникалното турне The Purple Tour.

Билетите ще бъдат пуснати в продажба на 17 април, петък от 10 сутринта.

За първи път в София на 24 ноември, заедно с класиките „Is This Love”, „Here I Go Again” и много други, ще имаме удоволствието да чуем суперхитовете от трите велики албума на Deep Purple – „Burn”, „Stormbringer” и „Come Taste The Band”, в които участва Дейвид Ковърдейл.

Whitesnake е една от най-влиятелните и най-популярни групи в света на рокендрола, любима на няколко поколения. Неин основен двигател е вокалистът на Deep Purple Дейвид Ковърдейл. След поредица култови албуми и паметни концерти Whitesnake с гордост обявиха, че поемат през 2015 г. на ново световно турне Тhe Purple Tour, което ще включва най-големите им хитове и песни от новия им албум „The Purple Album”.

Дейвид Ковърдейл напуска Deep Purple през 1976 г. и две години по-късно основава Whitesnake. Музикалното му пътешествие преминава през тежък блус рок от края на 70-те с албуми като „Trouble”, „Lovehunter”, „Ready And Willing”, „Come An’ Get It”, през екплозивното хард рок звучене и мултиплатинения „Slide It In” до смазващия едноименен „Whitesnake”, продал милиони копия.

След многобройните си участия през 2013, свързани с турнето Forevermore World Tour, групата прекарва 2014 в записи на 12-ия си студиен албум „The Purple Album”.

„Новата ни продукция ще е един вид отдаване на почит. Това е едно голямо благодаря от мен към Deep Purple за възможността, която ми бе дадена преди 40 години – коментира Ковърдейл. – Както казах на Ричи, с тях започна това невероятно пътешествие за мен, което продължава и днес и не бих могъл да си представя по-добри учители. Университетът Deep Purple беше изключителна школа за мен. Нямаме търпение да изпълним тези песни на живо!“

С „The Purple Album” от откриващия суперхит “Burn” до последната песен “Stormbringer”, Whitesnake се завръщат по-добри от всякога. Любими на няколко поколения рок химни като “Lady Double Dealer”, “Soldier of Fortune” и “Sail Away” поразяват с ново звучене и нова енергия от петимата големи: Дейвид Ковърдейл, Реб Бийч и Джоуел Хукстра, Майкъл Девин и Томи Олдрич.

Турнето на Whitesnake в подкрепа на новия албум стартира от края на май в Северна Америка и ще продължи там поне до средата на август. Първият им концерт ще е на 28 май във Вашингтон. През есента бандата ще поеме и на европейска обиколка, като една от спирките им за щастие ще бъде в София. На 24 ноември в зала „Арена Армеец“ ще се състои първият самостоятелен концерт на Дейвид Ковърдейл и компания от години насам у нас!


zrock.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар