Зима

Зима
Пролет

15 април 2015 г.

Кой е глупакът, затапил “Хемус”

Скандалният случай с тапата на магистрала “Хемус” броени километри преди София скъса нервите на десетки хиляди шофьори и изгуби хиляди часове човешко време в понеделник следобед и вечерта, когато хората се прибираха след дългите празници.

Надявахме се вчера да разберем чия е личната отговорност за скандалното решение - да се затвори за ремонт участък, за който парите още не са отпуснати. И защо след като ремонтът не е започнал, участъкът от пътя не е бил отворен за движение поне при върховите натоварвания по празниците? Името на глупавия чиновник, причинил толкова много главоболия, обаче беше спестено. Виновни били зимата и фугите, които се отворили по асфалта.

Това обаче категорично не отговаря на реалността. Тя, горчивата българска действителност, показва нещо съвсем друго. Първо - че абсолютна чиновническа безотговорност е причина да се затваря платно, чийто ремонт не е започнал.

Второ - това няма как да е грижа за безопасността на пътя, както се твърди, а точно обратното, защото в образувалите се километрични колони от изнервени шофьори правилата на пътя безогледно не се спазват.

Има и трето - нямаше кой да помага на движението точно в този рисков участък - на километри не се виждаха патрулни коли на Пътна полиция, която по закон трябва да помага за безопасното движение и при проблеми да ги решава на място.

Едва след като социалните мрежи буквално се задръстиха от коментари за тапата на “Хемус”, се появиха пътни полицаи, дори накрая махнаха скандалните ограничаващи знаци. При това положение какъв е смисълът да ни призовават да се движим с повишено внимание и да имаме търпение, защото ремонтите щели да продължат през цялото лято.

Ако заради 200 метра с фуги на асфалта принуждаваш десетки хиляди да преминат 50 км за два часа, очевидно е, че живеем в държавата на глупаците. Затова настояваме да научим името на глупака, който затапи “Хемус”!


"24 часа"

Няма коментари:

Публикуване на коментар