Зима

Зима
Пролет

25 май 2015 г.

Трупове и книжки

Добре дошли в Бандитостан. Искате да направите кариера като политик, висш държавен чиновник, прокурор или съдия?
 
Трябва да докажете, че сте бандит от сой. Да представите препоръки от колеги – разбойници. 

Дипломи за завършено образование не са ви нужни. Необходими са ви практически умения и знания в корупционните практики. Трябва да сте способни да изстискате подкуп, рушвет, „подаръче” или друга всевъзможна благинка от всяка една ситуация. 

Задължително е да сте безмилостни към всеки, дръзнал да ви се опълчи. Всеки, който защитава народната парá и ви пречи да грабите е ваш враг. Който застраши ваш колега – бандит е ваш враг. Унищожавайте го, за да не дава лош пример на други малоумници, борци за справедливост. 

Пазете възможността да крадете от държавната хазна, като зеницата на окото си. Корупцията е нещо свято за вас, тя е вашата религия, вашият Бог пред когото се кланяте.

Запомнихте ли всичко дотук? Браво! 


А сега, ето ви един пример от истинския нелек живот на събратята ви министри и директори на агенции. За да не стане някакво объркване и оплитане на ценностните ви системи, трябва да знаете кой кой е в историята. 

Лошият е инж. Кръстев, който работи в изпълнителната агенция „Автомобилна администрация” – той непрекъснато подава сигнали за корупция, с което пречи на нашите момчета – директори и министри да усвояват подкупите на воля. Нашите са добрите, ако не ви е станало ясно. 

Този злосторник инж. Кръстев е уволнен от работа на 21.01.2010 г. със заповед на директора Цветелин Цветанов по времето на министър Александър Цветков. Зам.министър на транспорта е Ивайло Московски. Цветанов, Цветков и Московски са сред любимите корумпета на великия обещавач на справедливост, капо ди тути Капути Боко-Боко – звездата от Банкя. Уволняват го инж.Кръстев, защото подло изнася информация за корупция в Агенцията, чрез продажба на шофьорски книжки на неграмотни и негодни за водачи на МПС. 

Той обаче не си сяда на задника и съдът го възстановява на работа на 06.03.2012 г. И сега внимавайте! Още същия ден, моменталически той отново е уволнен по същите причини, които съдът е приел за нелегитимни. Браво на нашите корумпета за мълниеносната реакция. 

Но непоправимият инж. Кръстев отново се връща чрез съда и на 06.06.2013 г. се налага нашите момчета пак да го уволняват. Естествено, това се случва в същия ден. Няма да се церемонят с него, я…

Междувременно, министър на транспорта вече е Ивайло Московски. И какво си мислите, че се случва по-нататък? Ужасно досадният инж. Кръстев продължава с неговите глупости – да отстоява законността и истината и за пореден път съдът го връща на работа на 06.08.2014 г. Оф! Няма как, налага се пак да го уволняват, само че този път не веднага и под друг сос.

Какви са поуките от историята: Който отказва да влезе в схемите за корупция, ще бъде уволняван до припадък, защото по-сладко от Нея няма. Докато инж. Иво Кръстев води битки с вятърните мелници, уж за корупция бяха махнати Александър Цветков, заместникът му Кичев и шефове на Агенцията. Но постепенно всички бяха тихомълком възстановени, прокурорските проверки – прекратени и статуквото – възродено. Цветелин Цветанов пак е шеф, случайно се оказва земляк на Цецка Цачева и Московски.

Туй-то! А иначе Боко-Боко е много честен и рязко се разграничава от осветените си корумпета. Броят на убитите хора по пътищата на Бандитостан продължава да е правопропорционален на броя на продадените книжки в Изпълнителната Агенция „Автомобилна администрация”. 


Добре дошли в Бандитостан! И внимавайте по улиците – не се знае кой с каква книжка кара…


Ивайло Зартов

Няма коментари:

Публикуване на коментар