Зима

Зима
Пролет

28 май 2015 г.

Гризли ни направи мечешка услуга

Проблемът не е в познанията по родната фауна, дори не е в познаването на родните планини, а в недостига на грамотни специалисти


Мечка гризли се кипри на рекламна брошура, издадена с държавни пари. 

Освен американският мечо, на дипляната, която трябва да ни представи в най-добра светлина пред чуждестранните туристи и да ги привлече в страната ни, стоят сьомга и американски елен. 

При други обстоятелства картинките биха минали за идилия от Балканите, ако не граничеха с простотия. Не защото всеки чиновник трябва да знае как изглежда мечка гризли, а понеже е необходимо един да се сети поне да попита. 

Проблемът не е в познанията по родната фауна, дори не е в познаването на родните планини, а в недостига на грамотни специалисти. На хора, които са стигнали до работното си място, заради знанията, а не защото са нечии протежета. 

Не е тайна, че министерствата са пълни с връзкари, а за някои чиновници работата в администрацията е потомствено занимание. Затова нека на десет уредени, да назначаваме поне по един с добра обща култура и още по-високи специализирани познания, защото все някой трябва да върши работа. 

Иначе още по-често специалистите ще бъркат Калифорния с Калофер. Лошото е, че за тази „смешка” са платени 86 хил. лева, от нашия джоб...
За скандалната брошура са похарчени 86 млн. лева

"Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар