Зима

Зима
Пролет

13 май 2015 г.

Пет неща, които не трябва да правите в офиса

Има граници, които не трябва да се прекрачват...


 Прекарвате по-голямата част от деня в офиса, така че е напълно нормално да искате да създадете приятелски отношения с колегите и да се озовете в една комфортна и приятна обстановка.

И все пак има граници, които не трябва да се прекрачват и дребни грешчици, които могат да ви превърнат от харесван колега във враг.

Ето и какво не трябва да правите в офиса:

Не говорете високо

Нужно ли е да викате, когато разговаряте с някой колега? Ако нарушавате покоя и дразните останалите, те веднага ще ви класифицират като „отвратителния колега“ Да, не се намират е в библиотека, но и не сте в гората, така че е хубаво да се съобразявате с другите служители на работното място.

Не си търсете най-добър приятел

Професионалните и личните взаимоотношения са две различни неща. Малцина успяват да ги смесят успешно, но ако не сте от тях, желанието ви за близост само ще накара другите да се почувстват неловко.

Не се превръщайте в подмазвача, който иска да стане „домашен любимец“ на шефа

Едва ли има служител, който не би искал да бъде любимец на своя работодател, но ако му се мазните прекалено отявлено и напористо, ще си навлечете гнева на колегите. Помните ли вие колко се дразнехте на любимеца на вашия учител?

Не надничайте в компютъра на колегата

Всички сте се събрали да работите и все пак бюрото е неприкосновено лично пространство, което трябва да пресичате само с разрешение. Много лошо впечатление прави човек, който постоянно се рови в компютъра на колегата и разследва какво прави през работния ден. Направите ли го, веднага ще си спечелите врагове в лицето на всички в стаята.

Не дискутирайте заплатата си

Има фирми, които изрично упоменават в договорите си забраната за коментиране на заплатата. Подобни разговори действат демотивиращо, водят до клюки и интриги в екипа, а също така могат да развалят отношенията ви с колегите, в случай че взимате повече пари от тях.

Всеки сам договаря работните си условия, така че не се бъркайте в работата на другите.


tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар