Зима

Зима
Пролет

12 май 2015 г.

Божидар Димитров: Македония е изкуствен политически проект

"Разпадането на Македония е един от вариантите за развитието на ситуацията там, това е изкуствен политически проект на Комунистическия интернационал от 1934 г. и претворен в живота от югославските комунисти с подкрепата на българските".
 
Това каза в студиото на Нова телевизия директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров.

Според него, македонците вече не вярват на официалната история. „Ако се стигне до кървава гражданска война на етническа основа, разпада на тази изкуствена държава е много вероятен. На 30% от територията на Македония има компактно албанско население”, съобщи професорът.

Той сравни Македония с Украйна като политически проект. „Мои македонски приятели, които живеят в България твърдят, че нямате представа какво става в Скопие, едно семейно управление като това на северокорейския лидер”, каза историкът.

Според него, за да се удържи властта в тази страна е необходима диктатура, но оцветена фасадно с демокрация. „Българските партии ,които купуват гласове, могат да ходят в Скопие на обучение”, смята Димитров.

Той беше категоричен, че случилото се в Куманово е опит на Груевски да спре мощните манифестации, които са щели да го свалят от власт. „В такава семейна власт всички хора на властови позиции са братовчеди, медиите взимат пари от правителството да отразяват неговите действия”, съобщи виждането си историкът.


Няма коментари:

Публикуване на коментар