Зима

Зима
Пролет

5 май 2015 г.

Volkswagen Group – най-иновативен производител на десетилетието

Volkswagen Group е големият победител в тазгодишните награди за изключителни иновативни постижения в автомобилната индустрия AutomotiveINNOVATIONS Awards, съобщава Automotive World.

Германският концерн е обявен за "Най-иновативен производител на годината 2015", като получи и специалното признание "Най-иновативна компания на десетилетието".

"Volkswagen Group се превърна в синоним на технологичен лидер и производител с богато портфолио от иновативни марки", споделя журито на конкурса, който се организира от базирания в Германия център за управление на автомобилната индустрия (CAM).

"1251 индивидуални иновации, 212 от които първи в света, бяха разработени от Volkswagen през последните десет години", уточняват от CAM. Сред нововъведенията са технологичната платформа XL1, най-бързата кола в света Bugatti Veyron, матричните LED фарове на Audi и първата в света серийна трансмисия с два съединителя, 7 степени и сух картер.

Концернът получи статуетки от наградите за 2015 година в още няколко категории - "Свързаност на автомобила" за виртуалния кокпит на Audi TT и сензорните уреди на концепцията Golf R, "Автомобилни концепции / каросерии" за леките архитектури на новите VW Passat и Audi Q7, "Конвенционални устройства" за системата Start / Stop и ефективните двигатели, "Системи за безопасност" за технологиите Emergency Assist и Trailer Assist във VW Passat, асистента за нощно виждане в Audi Q7 и др.
 
 Един от най-новите концепти на компанията - VW Sport Coupe Concept GTE, представен на салона Женева 2015
 Automedia.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар