Зима

Зима
Пролет

26 юни 2015 г.

Американските танкове у нас били два и си тръгват до дни

"Към днешна дата на територията на България има 244 военнослужещи от сухопътните войски на САЩ с 44 бойни машини, сред които и два танка."

Това съобщи във Варна началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, цитиран от Дарик. 

Той уточни, че американските танкове, както и трите БТР-а „Stryker", ще напуснат страната ни до края на месеца.

До края на деня ще напуснат страната ни участващите в учението „Тракийски орел 2". В двустранната летателна подготовка се включиха 11 самолета с 228 военнослужещи и технически персонал, отбеляза Николов.

„Не бих споменал определението „чужди войски", тъй като с решението на Конституционния съд съюзническите войски, с които имаме договор, са на територията на България, без да има нужда от допълнително оповестяване", обясни началникът на отбраната. Той разкри, че за тази година Българската армия има предвидени 78 учения, тренировки и подготовки, които са организирани и се провеждат по план.

Процедурата по закупуване на изтребител за нуждите на армията ни ще бъде обект на внимание на следващото заседание на Министерски съвет. Водят се преговори за съвместна работа с колегите от Полша, които да съдействат за удължаване на ресурса на нашите самолети, каза още Румен Николов.

Във Варна началникът на отбраната присъства на церемония по сдаване и приемане на длъжността „Командир на Военноморските сили". Морският ни флот вече ще се командва от контраадмирал Митко Петев, който пое поста от комодор Димитър Ангелов.

Вицеадмирал Румен Николов

Няма коментари:

Публикуване на коментар