Зима

Зима
Пролет

26 юни 2015 г.

Владимир Путин: Силната армия с модерно оръжие е залогът за суверенитета на Русия

Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия се нуждае от силна армия, за да възпре заплахите близо до границите й, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

На тържествения прием в чест на випускниците от висшите военни учебни заведения Путин акцентира вниманието върху това, че Русия вижда немалко опасности в близост до границите си. 


„Затова силната и оборудвана със съвременни оръжия войска е залогът за суверенитета и териториалната цялост на Русия. Тя е гаранция за мирен и спокоен живот на милионите наши съграждани. Сигурен съм, че всички вие това добре го разбирате“, заяви държавният глава пред випускниците от военните вузове.

Путин увери, че Русия няма агресивни намерения и се стреми да урежда всеки спор изключително чрез политически средства, спазвайки международното право и интересите на другите страни.

"Русия е една открита мирна стана, която е за укрепване на сътрудничеството и партньорството с всеки, който е готов за това", подчерта президентът.

"Ние нямаме и не можем да имаме агресивни планове. Ние никого не заплашваме. Всички спорни въпроси се стремим да решаваме изключително чрез политически средства. Ние се отнасяме с уважение към международното право и интересите на другите страни", заяви Путин.

Той припомни, че сега активно се укрепват руските стратегически ядрени сили и подразделенията на военно-космическата отбрана, че бойните способности на всички родове войски и видове въоръжени сили съществено е нараснал.

Президентът добави, че арсеналът на руската армия ще бъде попълнен с ново въоръжение, нова техника, самолети, подводници, кораби, бойни роботи, безпилотни летателни апарати, високоточни оръжия.

Въпреки, че богатата на петрол и природен газ Русия е в рецесия, Путин планира да похарчи до 2020 г. 22 трилиона рубли /над 400 милиарда долара/ за модернизиране на въоръжените си сили, отбелязва АП.

Агенцията посочва, че популярността на руския президент се увеличава, независимо от икономическите проблеми на страната. Допитване на социологическия център "Левада" показа, че одобрението за Путин в Русия е достигнало исторически максимум от 89% този месец.


Няма коментари:

Публикуване на коментар