Зима

Зима
Пролет

25 юни 2015 г.

Alfa Romeo представи спортната Giulia QV

Alfa Romeo разкри официално дългоочаквания модел Giulia.
 
Седанът ще се появи пред публика през есента във Франкфурт, като ще се предлага както в Европа, така и в Северна Америка.

Италианската марка показа само една версия на новата Giulia. Това е върховият вариант Quadrifoglio Verde (QV), който попада в категорията на автомобили като Mercedes-Benz C63 AMG, BMW M3, Audi RS4 и Cadillac ATS-V.

Новият спортен седан на Alfa Romeo залага на спортния външен вид, като освен това разполага с активен преден спойлер, масивни отвори за въздух на предния капак, бронята и калниците, заден дифузьор, семпъл спойлер и редица компоненти от карбон.

От лекия и здрав материал са изработени капакът на двигателя, покривът и спойлерите по каросерията. Италианските инженери са постигнали разпределение на масата между предния и задния мост в съотношение 50 / 50. Общото тегло на модела е около 1,5 тона.

Снимки на интериора все още не са публикувани, като от компанията споделят единствено, че той предлага относително малък на размери волан, качествени материали и компоненти от дърво, алуминий или карбон.

Задвижването на Giulia QV, която споделя редица компоненти с Maserati Ghibli, е поверено на 3,0-литров V6 двигател с турбо, който развива 510 к.с. Агрегатът доставя ускорение от място до 100 км/час за 3,9 секунди, като може да бъде снабден и със система 4х4. Стандартното задвижване е към задните колела.

Моделът разполага с автоматична трансмисия с два съединителя, както и с няколко режима на управление - динамичен, стандартен, икономичен и пистов. Налични са също така система Torque Vectoring, електромеханична спирачна система, изпускателна система с четири тръби, директно кормилно управление и т.н.

Новият седан на Alfa Romeo ще бъде наличен и с по-умерени мотори, като информация за тях ще бъде изнесена в идните месеци. Към момента е известно, че моделът ще се продава на всички големи световни пазари, включително Европа и Северна Америка.



Automedia.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар