Зима

Зима
Пролет

1 юни 2015 г.

Журналистите като мажоретки на властта

Не е по силите ми да изследвам в дълбочина нито механизмите, нито мотивите на някои журналистоподобия да нагнетяват насила народна любов и страстна обич към сегашното второ издание на премиера Борисов.
 
Обаче се замислям върху мотивите. И ми се мяркат като сенки в бедния ми ум разни подозрения за зависимости, обвързаности, зле прикрити интереси и политически амбиции. 

Дефинициите за журналистиката са безсилни, когато на хоризонта се появи див и брутален култ към някой индивид, който се нуждае от алиби за миналото си и за намеренията си в най-близко бъдеще да стане абсолютен тиранин в държавата си.

Култът към индивида винаги е добре овъзмезден. Но култът съдържа в себе си и силно развити механизми за мъст – също са възмездие, но с обратен знак. Не случайно концентрационните лагери са продукт на тоталитарните режими. Казвам това с благородното намерение да предупредя ония, които най-силно надуват фанфарите и се мазнят на властимащите, като неумело се прикриват зад легендата, че нямаме друга алтернатива. И че трябва безропотно да се прекланяме пред безалтернативния факт, че именно Борисов се е НАГЪРБИЛ да управлява България.
 

Уж безалтернативните тирани много си приличат – те строят пирамиди, индустриални обекти, обръщат теченията на реките в обратна посока, черпят народите си с магистрали и унищожават безработицата, като създават перфектни условия народът да им работи ангария.
 

Свирачите с фанфарите имат гротескно поведение и приличат на зле подбрани мажоретки от провинциално читалище – грозновати, нахални и с тарикатско самочувствие.
 

Помнете концлагерите!

Любо Кольовски, Аfera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар