Зима

Зима
Пролет

1 юни 2015 г.

Васил Михайлов посади липа под звуците на песента за Капитан Петко войвода

Големият български актьор Васил Михайлов вече има своя „звезда“ в Алеята на липите в Стара Загора, където вече стоят звездите на Джанкарло Джанини и Мария Статулова
– носители на специалната награда за цялостен принос в киното от предишните две издания на кинофестивала „Златната липа“. 

Актьорът, завзел сърцата на поколения българи с образа на Капитан Петко Войвода, по традиция засади и свое дръвче на Алеята на липите. Това се случи под звуците на песента от едноименния телевизионен сериал, изпълнена с много чувство от хора на старозагорското Тракийско дружество „Одринска епопея“. До Васил Михайлов застана Веселин Плачков, изиграл образа на Дякон Левски в новия филм за Апостола на Свободата и водещ на фестивала „Златната липа“` 2015, както и един от тримата му внуци - Юлиян.
 

„Всеки, който се чувства свързан със Стара Загора, да дойде, като усети, че му е време и да засади една липа, да се погрижи за нея. Дойде и моето време - това е първото дърво, което засаждам", подчерта Васил Михайлов. На Алеята на липите грейна и Звезда на славата, върху която е изписано името на почетния гражданин на Стара Загора и любим актьор на цяла България.
 

Пред сградата на Държавната опера вече се разлистват посадените фиданки от предходните носители на голямата награда на кинофестивала - актрисата Мария Статулова и италианския актьор и режисьор Джанкарло Джанини.
 

Васил Михайлов е заставал пред камерата 95 пъти, за да влезе в пъстър спектър от роли. „Един актьор играе от бебе до баба, не може само войводи", сподели виждането си за професията Михайлов и допълни, че ако не беше се захванал с кино и театър, пак е щял да бъде артист, но оперен. Старозагорецът сподели радостта си и от вида на града в момента. „Виждам, че се прави нов парк, близо до мястото, където съм живял. Едно време там свършваше почти Стара Загора. Поздравления!", допълни актьорът, учил поколения българи на родолюбие. 

Фестивалът продължава да радва старозагорци не само с близките срещи с едни от най-обичаните артисти у нас и тези от чужбина, но и с безплатните прожекции на подбрани филми, носители на европейски и световни награди. 

Повече информация за фестивалната и съпътстващата програма може да видите на www.thegoldenlinden.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар