Зима

Зима
Пролет

14 юни 2015 г.

Лошата инфраструктура, задръстванията и безработицата - основни проблеми в големите градове

Голяма част от анкетираните поставят ниски оценки на своите кметове
 
 Основните проблеми на българските градове са лошата инфраструктура, задръстванията и безработицата, смятат жителите на няколко от големите населени места.

Данните са от проучване, извършено от агенция "Барометър България", в градовете София, Пловдив, Русе, Стара Загора и Велико Търново.

Голяма част от анкетираните поставят ниски оценки на своите кметове.

Задръстванията в София са определени като най-големия проблем на общината от близо 43% от запитаните.

Недоволството им е от ниското качество и повтарящите се ремонти на едни и същи инфраструктурни участъци.

Сериозен проблем се оказват малкото места за паркиране и липсата на буферни паркинги до крайните спирки на метрото. 16 на сто от запитаните имат усещането, че в града липсва сигурност.

Дефицитът на работни места и корупцията са сериозен проблем за пловдивчани. За тях е неприемлива голямата разлика между центъра на града и останалите квартали.

Обезлюдяването на общините е другият важен проблем, смятат 28% от жителите на Русе.

В Стара Загора основен проблем остава замърсяването на въздуха, а за жителите на Велико Търново - лошата инфраструктура и състоянието на крайните квартали.

Според проучването, хората, живеещи в малките градове, са склонни да продадат гласа си на предстоящите избори, каза Николай Николов от "Барометър България“.

„Най-интересното е, че колкото по-малка става общината, толкова по-голяма част от хората са готови да отговорят с първото "да" и зависи колко пари ще получат. За София процентите са малки“, коментира той.
;

Няма коментари:

Публикуване на коментар