Зима

Зима
Пролет

4 юни 2015 г.

Абе защо никой никого не убива?!

А то е, защото хората са щастливи у нас. Щастливи са - може да ги е страх, да ги правят на маймуни, обаче, те са щастливи...

 Никой никого не убива в тази страна.

Само от време на време в Борисовата градина убиват момчета и душат момичета, но това не се брои. Било пиянска работа. Преди убиха и един гей, но майка му не знаеше че е гей и се забрави. Това са нормални неща.

Няма убийства на честта. Защо няма? Защото няма чест. От време на време някой арабин бие жена си или циганин коли брат си, щото е изнасилил майка им. Но това не са убийства на честта. Това са нормални работи, свързано е с възпитанието и обноските на отделните граждани.

Няма и убийства от страст. А от любов съвсем няма. То не остана любов, никой никого не обича и никой никого не убива. Ако ти изневери жената, дори не я биеш. Напускаш я и отиваш да се напиеш. Трябва да се постъпва човешки и културно в такива моменти. Какво значи изневяра? В Интернет пишеше, че френската любов не е изневяра. Никой няма да си утрепе жената за една френска любов.
 

Питат се анализатори и краеведи - никой не убива жена си у нас, защо?! Защото жените са общи. И дашни. Общи са, а и са много. Е, добре, почти общи са, нека не се обиждаме, да приемем само, че дъщерите са общи.

Няма показни убийства. Преди какви страшни убийства имаше - Доктора, Главния, Кръстника. Сега всичко е ясно и спокойно. Всички се уважават, почитат се и никой никого не убива. Най-страшният мафиот, който дават по телевизията е един млад човек, който рекламира снакс. Честният снакс. В рекламата, който не яде снакс или брускети, умира по съмнителен начин. В държавата не е така. Никой не умира, никой никого не убива. Много приятна обстановка. Бандитите се разминават по разбитите тротоари и си свалят шапка. Преди поне научавахме кой с какво се е занимавал преди да го убият. Сега, като никого не убиват, въобще не се разбира кой с какво се занимава.  Което е добре. Нека цари мир и спокойствие.

Няма и политически убийства. Нито едно. Щото хората са се разбрали. Постигнали са приятен компромис помежду си и никой дори не мисли да убива някого. Всеки, който иска да спечели пари, прави европроект, печели европроект и прави градинки например. Два камиона измит чакъл - два милиона проект за градинка. Ако някой не спечели проект, влиза в някоя партия, там му дават европроект и готово. Уникално и цивилизовано решение. Падат банки, крадат се депозити, сменят се банкови сметки и сървъри - но никой никого не убива. Няма за какво.
 

Всички са се разбрали да не разбират балъците. Какво не трябва да разбират балъците?! Балъците не трябва да разбират  колко е хубаво всички да са се разбрали.
 

Заплашват се от време на време, прокуратурата гони някакви хора за подготовка на убийство, но това са нормални неща. После се разбира, че всичко е наред, никой никого не е искал да убива, прокуратурата се извинява и готово. Обвинените за подготовка на убийство са получили лек инфаркт, но това са нормални неща. Не е нещо, за което да даваш интервюта.
Цари мир и ред. Приятно е, има леки задръствания, но, както казаха по телевизията – „в задръстването колоната върви бавно, но все пак върви”.

Много приятна констатация, делова и оптимистична.

Няма бе, никой никого не убива. От време на време се бесят старци по селата по дворовете, но това е в друг ресор, това са самоубийства, не са убийства. Тук-там за статистиката има изнасилени бебета и баби, но това също е друг ресор. Журналистите се питат вече сериозно - абе защо никой никого не убива в тази страна, ще останем така без работа. Но те има работа, имат формат, добре живеят и те. И тях няма кой да ги убие, щото няма защо. А в други страни не е така, знаете. Убиват журналисти, та пушек се вдига, ама у нас - няма защо.

Патолозите и те се питат - защо никой никого не убива в тази страна?

Всички се псуват, недоволни са, мразят се, не могат да се дишат, хранят се разделно, живеят разделно, единият в едната стая, другият в другата. Но не се убиват. Добра новина е това, на фона на тия ужасни неща, които стават на планетата, ние много добре се чувстваме.

Може да те набият, уволняват, изнасилят, осъдят несправедливо или да те прецакат нещо - обаче това са нормални неща.

Хубавата новина е, че никой никого не убива и никой не знае защо.

А то е, защото хората са щастливи у нас. Щастливи са - може да ги е страх, да ги правят на маймуни, обаче, те са щастливи. Пишат от Европа - че сме най-нещастните на планетата като нация, но това са нормални неща.

Важното е, че никой никого не убива и не е важно по какъв повод никой никого не убива. Важното е да ни е спокойно. Нормални неща, това е.


Мартин Карбовски, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар