Зима

Зима
Пролет

4 юни 2015 г.

Бъчварова, не ставаш!

Очевидно е, че на Румяна Бъчварова й е трудно да се справя. Какво се прави в такива случаи?
 
 16-годишно момче бе заклано в някогашния „Парк на свободата", а сега лобно място за младежка смърт. 

Преди това държавата едва не пламна заради жесток етнически конфликт в Гърмен. Полицията я няма никаква, но това не попречи 80 ченгета седмици по-рано да се изсипят вкупом пред ТВ7, за да вземат сървъра на телевизията. Тогава отхвърчаха главите на двама полицейски началници, а шефката им дори не бе смъмрена, въпреки че отговорността бе нейна.

Чак 24 часа след откриването на трупа на момчето вътрешният министър благоволи да се появи и да коментира. Каза, че нямало заподозрян и толкова. Неудобни въпроси нямаше. А те понякога са необходими, най-малкото за да се създаде известен стрес на управляващите, а не да се разкатават в пълен комфорт.

Без съмнение Румяна Бъчварова е фин и интелигентен човек. Сигурно тя няма да се впуска в опасни приключения като незаконно подслушване, заигравки с мафиотски босове и фалшифициране на бюлетини.

Истината обаче е, че за борбата с престъпността се искат топки - и буквално, и преносно. Румяна Бъчварова е твърде мека за поверената й отговорност. Човек, напълно чужд в системата. Човек, който няма авторитет в собственото си ведомство. Полицаите я наричат помежду си „каката" - как това може да е сериозен вътрешен министър?!

А медиите от кръга „Капитал", които иначе са особено чувствителни при всеки явен провал на МВР, галят с перце Румяна Бъчварова - нали е наш човек, дъщеря й и бъдещия зет, както и сестра й, работят в „Капитал". Обективни сме по принцип, ама като са наши хора, дайте да им дадем шанс. Очевидно е, че на Румяна Бъчварова й е трудно да се справя. Какво се прави в такива случаи?


Vsekiden.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар