Зима

Зима
Пролет

18 юни 2015 г.

Представителят на Световната банка размаза Борисов и правителството му

Помните ли „формулата“ на премиера Бойко Методиев Борисов за това как трябвало да се прави бизнес у нас:
 
„Така разбирам бизнеса – да намериш ниша, да си направиш проектите, да си направиш бизнес план, и след това държавата да ти помогне.“?
Е, днес представителят на Световната банка за България Тони Томпсън буквално размаза правителството на Бойко Борисов и респективно самия него. 


Разхилена и нелепа като нещо, което ни е неудобно да споменем, Меглена Кунева припкаше до Томпсън в невъобразимо костюмче, съчетано с кичово бели аксесоари.

Ето какво изрече представителят на Световната банка за България, предаде Агенция БГНЕС:

„Ако сте чужда или нова компания в България и искате да успеете, избягвайте правителствените институции, колкото може повече.
 

4 правила за това как може да си успешен в България, ако си чужда или нова българска компания, която иска да инвестира на пазара у нас:
 

- Първо – да се избягват правителствените институции, колкото може повече, независимо, дали правителството е регулатор или клиент. Има достатъчно доказателства за ненадеждност и непредсказуемост на правителствените институции.

- Второ – да се минимизират договорите, с когото и да било. Ако внесете в съда дело за договор е много възможно да загубите.

- Трето – да имате стратегия за придобиване на онези умения, които са необходими и много от компаниите имат проблеми с липса на достатъчно квалифицирани хора с необходимите умения. Трябва да имате ясен план за това как да промените степента на умения на работниците.

- Четвърто – да се избягва влизане в отношение със силните на деня на пазара, защото те ще направят живота ви ад и ще ви изхвърлят от бизнеса.“


Четвъртото е особено важно: „влизане в отношения със силните на пазара“. 


И кои са те, аджеба! Хората на „Бойко“ и „Пеевски“.
 

А сега честито!

Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар