Зима

Зима
Пролет

1 юни 2015 г.

Акции до дупка

Напоследък КАТ се събуди от дълбок сън и започна масово да проверява за неспазващи правилата шофьори.
 
На помощ дойдоха и мобилните камери, така че, щат не щат, някои водачи трябва да се съобразяват. 

От понеделник пък започна седмична спецакция за проверка на пияни шофьори. Хубаво е, че този път тя няма да е локална, а обхваща цяла Европа. Пътните полицаи се обединяват да пазят човешкия живот и да не позволят той да бъде безразсъдно пропилян. Това е много добре както за водачите, така и за пешеходците. 

Необходимо е повече хора да знаят за тази европейска акция, защото това ще респектира всички участници в движението. Най-важната цел на това начинание е да се създаде навик у шофьорите, че излязат ли на пътя пили, ще бъдат проверени веднага и свалени от автомобилите. Именно този навик може да вкара в правия път безразсъдните, на които животът не е мил. 

Колко често се улавя пиян водач може да стане ясно, ако се погледне статистиката, според която всеки трети случай на погазени правила на пътя е заради алкохол. Той именно е най-големият бич за водачите и затова трябва пътните полицаи да са непрекъснато пред очите на шофьорите, за да вдъхват респект. 

Случаите на тежки катастрофи са всекидневни. Акции като европейската ще помогнат, защото поне ще ограничат щението на тези, които посягат към чашката, преди да грабнат волана.

Фани Чоджумовна, "Новинар"

Няма коментари:

Публикуване на коментар