Зима

Зима
Пролет

1 юни 2015 г.

Линдау - rерманското кътче от Рая (галерия)

Всеки от нас имат различни виждания, когато става въпрос за пътуване - едни гледат към морето, други към планината.
 
А ако търсите дестинация, която предлага и двете, то чаровния малък град с името Линдау е отговорът. 

Този красив район предлага толкова много начини за прекарване на почивката, че никога няма да съжалявате, че избрахте град, наречен "най-красивия край на Германия".

В близост до пресечната точка на австрийската, германската и швейцарската граници, Линдау е стар баварски остров-град сгушен в източната част на езерото Констанс, на около 150 км югозападно от Мюнхен. Старият град е разположен върху 0.68 кв. км остров, свързан със сушата посредством мост и жп линия. Оживени и колоритни улици, романтични алеи и някои наистина уникални забележителности на Бавария и дори Германия - всичко това можете да го намерите тук, в Линдау. 

След като стигнете в градчето, трябва да знаете, че имате шанс да видите едно от най-красивите пристанища в Европа. Най-голямата атракция на езерото Констанс е входа към пристанището, където от едната страна се издига 6 метров паметник на лъв, произведение на скулптора Йохан ван Халбинг, а от другата страна се намира фарът. Въпреки че е очарователно да се види през деня, не по-малко привлекателно е вечерното шоу, когато 6 000-те крушки светнат.

Една от най-впечатляващите и характерни сгради в Бавария е Alte Rathaus (Старият град Хол). Завършен през 1436 в готически стил и модифициран век след това в стила на Възраждането, тази забележителност е прекрасно запазена. Картините в еркера изобразяват Десетте божи заповеди и сцени от немския императорски парламент.

Линдау е добра отправна точка за екскурзии в Алпите. Известният кабинков лифт Сантис в Швейцария, Центъра за морски живот в Констанца, остров Маинау в езерото Констанс, прекрасния замък Салем или стария град Мирсбург - всички те могат да бъдат достигнати в рамките на ден от Линдау.

През летните месеци, плажовете на езерото са пълни с туристи, които предпочитат планинското слънце. Колоездене около езерото Констанс, дълги преходи, пешеходен туризъм, плаване с лодка или наемане на такава за разходка са някои от опциите, които имате, ако не сте фен на къпането в езеро. Освен това, Линдау е само на час път от ски-курортите в Германия и Швейцария, поради което е евтин вариант за настаняване през зимата.



Hobyto.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар