Зима

Зима
Пролет

2 юни 2015 г.

Борисов използва прости думи – защото в главата му няма сложни знания!

Борисов не плаща нищо от джоба си, така че говоренето в първо лице единствено число е, меко казано, нагло от негова страна

  Пред агенция БГНЕС Арман Бабикян разви тезата, че Бойко Борисов използва инфраструктурата за трупане на политически капитал и че това не е нов пиар ход. 

Заслужава си да се помисли по темата, защото само на пръв поглед тя е тривиална и предполага доста интересни изводи, далеч надхвърлящи пиар ефектите.

Всъщност това му е задължение на министър-председателя. Да носи отговорност за инфраструктурата. И той получава заплата от държавния бюджет срещу изпълнението на тази и много други отговорности.

Поради което хвалбите на Бойко Борисов, че изпълнява част от задълженията си, са нелепи. Все едно лекар да се хвали, че лекува хора, или таксиметров шофьор да смята за постижението на живота си това, че е закарал пътник от точка А до точка Б. Още повече че всяко действие на правителството по поддръжка на инфраструктурата се финансира от данъкоплатците – български и европейски. Борисов не плаща нищо от джоба си, така че говоренето в първо лице единствено число е, меко казано, нагло от негова страна.

Може да звучи странно, но именно празнотите в знанията на Борисов се оказват основата на онова нещо, което прилича на много умен пиар ход. Защото само част от българското общество е достигнала до логичния извод, че човек, който си разбира от работата, би трябвало да се гордее с това, че се справя по-добре от другите! А не да се бие по гърдите, че я... извършва.

Ако строежът на магистрала е струвал по-малко пари, бил е завършен по-бързо и с по-високо качество по време на неговото правителство спрямо друго, тогава си заслужава Борисов да се хвали. Обаче когато той говори за финанси пред финансисти, за закони пред юристи или за строителство пред строители, всички те възпитано се опитват да се смеят тихичко. И после разказват вицове за „мъдростта“, която се е изляла от премиерските уста.

Изводът е очеваден! Борисов не говори с думи прости, защото това е пиар ход, а защото само така може да говори! Ако за част от българите простото говорене е преимущество, на другата част им е безпощадно ясно, че Борисов използва прости думи, защото в главата му няма сложни знания!


Тони Стефанов, Glasove.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар