Зима

Зима
Пролет

13 юни 2015 г.

А защо не направо Пеевски?

Кариерата и действията на Ясен Тодоров показват най-лошата част от българското правосъдие.
 
 Те наистина се гаврят с нас. 

Тази седмица Висшият съдебен съвет номинира председателя на етичната комисия Ясен Тодоров (на снимката) за член на Национален съвет по антикорупционни политики към МС. 

Органът, който управлява правосъдието в България и който през последните 25 години стана еманация на ретроградността и статуквото, избра за свой представител за борба с корупцията човек, който е олицетворение на всички съмнения за нечистоплътността в съдебната система.

Кариерата и действията на Ясен Тодоров показват най-лошата част от българското правосъдие. 


Той е завършил ковачницата на кадри по право - Академията на МВР, бил е следовател, който уж е разследвал корупцията в столичната митница в средата на 90-те, когато контрабандата в България достигна пикови размери в ръцете на мутрите и подкупните митничари, без, разбира се, да има нито един осъден митничар или контрабандист; като инспектор в Инспектората на ВСС е разследвал онези славни висши съдии, които излъгаха, че роднините им са малоимотни, и получиха земя край морето на минимални цени, и не видя никакво нарушение в това; лобира за депутата Делян Пеевски, че може да остане и следовател, докато работи в парламента...

Да предложиш подобен човек с подобно CV за член на нов орган за борба с корупцията означава, че предварително си решил да минираш работата му. 


Или магистратите живеят в друг свят, или искат да сaботират усилията на правителството, или ни се подиграват съвсем открито. 

А може да са и трите - просто да ни се плезят в лицето, че нищо не можем да им направим. Ще живеем живота, който те ни подредят.

Единственото утешение е, че зад наглостта се усеща и малко уплаха, че вятърът на промяната може да ги отнесе. А притеснението очевидно ги кара да грешат.


Сapital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар