Зима

Зима
Пролет

12 юни 2015 г.

Владимир Путин: Никой не е успял да "прекодира" Русия

"Невъзможно е да бъдем отклонени, откъснати, изолирани от нашите родни и исторически корени"
 
 Руският президент Владимир Путин връчи на церемония в Кремъл държавни награди на седем изявени научни и културни дейци по случай националния празник на страната, Деня на Русия - 12 юни.

Днес се навършват 25 години от приемането на декларацията за държавен суверенитет на Руската федерация през 1990 г., когато Русия още бе една от 15-те съветски съюзни републики.

В словото си Путин заяви, че идеалите на патриотизма сред руския народ са толкова силни, че никой не е успявал "да прекодира" Русия и да й наложи чужди формати на мислене и развитие.

"Невъзможно е да бъдем отклонени, откъснати, изолирани от нашите родни и исторически корени", отбеляза той.

Путин подчерта, че великата история на Русия, нейното богато цивилизационно наследство подхранва чувствата на руснаците и ги вдъхновява за нови постижения и открития.

Според него 12 юни е знакова дата в руската история, защото с Декларацията за държавния суверенитет, приета на този ден преди 25 години, "бе положено началото на кардинални преобразования в страната", засегнали всички страни на живота, на политическото и общественото устройство.

"Русия не само с чест преодоля тези изключително трудни изпитания и успя само за четвърт век да извърши успешен пробив към демокрация и пазарна икономика, но и можа да се утвърди като съвременна открита и самостоятелна страна", отбеляза президентът.

"Ние не разпиляхме, а опазихме самата същност и духовната основа на руската държавност, съхранихме уникалното национално многообразие на народа и неговото историческо единство, вековните традиции за преданост към отечеството и готовността да отстояваме и защитаваме неговата свобода и независимост, неговите интереси", заключи Путин.


Няма коментари:

Публикуване на коментар