Зима

Зима
Пролет

6 юни 2015 г.

Нещата от живота на възрастните, които няма да разберете

Когато човек е на 18-20 години, си мисли, че когато стане на 30, вече ще е стар и мъдър.
 
Истината е, че много хора дори и след 30-те все още се чувстват млади и неориентирани в живота.

Дори вече да врите и кипите в света на възрастните – да имате кариера и семейство, пак може много често да ви се струва, че просто се преструвате на възрастен, потискайки детето в себе си.

Вие ще натрупате житейски опит и ще разберете много неща за живота до този момент, но въпреки това, ще има много неща, които някак ще ви останат неясни – като в мъгла.

Ето и кои са 10-те неща (от различна важност) за живота на възрастните, които вероятно все още не сте разбрали:

1. Смисъла на даването на бакшиш.

Това е една социална норма, с която повечето хора се съобразяват, но много от нас се ядосват, че го правят. Ясно е, че сервитьорите работят на заплата, защо тогава трябва да им даваме бакшиши, за това, че си вършат работата?! На всичкото отгоре бакшишите са не малък процент от сметката. Защо например в други сфери на услугите не се дават бакшиши – на техника на перални, например?

2. Как да си направите прическа.

Някои дами така и никога не усвояват как точно да си направят сешоар, как да си сплетат косата на красива плитка, или да я увият в кок. Това обикновено е способност, която или я имаш, или – не, не зависи от възрастта. Затова някои жени просто не могат да пропуснат часа си при фризьора.

3. Какво да правите с парите си.

Умението на човек да борави с парите си правилно, също не зависи от неговата възраст, уви. Ако не ви бива да разбирате от фондове и облигации, ако не знаете какво е добра инвестиция, никога няма да го разберете. Има хора, които са склонни да харчат парите си за глупости и тази склонност ги преследва цял живот.

4. Какво е вашето призвание.

В света е пълно с 40-годишни хора, които все още не са намерили своето призвание в живота – тъжно, но факт. Дори човек сам да е избрал своята кариера, той пак може да се колебае, дали е поел по правилния професионален път.

5. Как да планирате менюто за седмицата.

Ако правите голям пазар веднъж седмично, вие вероятно се надявате да се снабдите с продукти за седем дни напред. Е, после се оказва, че всеки ден трябва да се отбивате до магазина, за нещо, което липсва в хладилника ви. Просто някои хора не са добри в планирането и това не зависи от годините.

6. Тъмната страна на човечеството.

Дори вече да не сте наивна млада дама, пак може да недоумявате откъде се взима тази лошотия у хората. Анонимните интернет коментари редовно ни напомнят, че хората са груби един към друг по природа.

7. Правилата във футбола.

Ако сте жена около или малко над 30-те, сигурно гледате от време на време футбол с половинката си, но едва ли разбирате всичките правила на тази иначе не толкова сложна игра.

8. Смисълът на джогинга.

Непрекъснато четем статии за полезността от редовните физически упражнения и въпреки това, много жени просто не разбират тичането в парка, като вид спортна дейност.

Хората, които практикуват джогинг изглеждат като хора, които се готвят за маратон. Тичането е скучно, а ставането сутрин рано, с пукването на зората за джогинг, си е направо непонятно за много хора, които иначе харесват спорта.

9. Политиката, която стои зад повечето събития от световен мащаб.

Много възрастни хора не разбират от политика, но не смеят да си го признаят, за да не изглеждат невежи. За съжаление дори политиците често не разбират какво е важно и какво – не и използват историята и текущите събития за собствени цели.

10. Точно кои комбинации от алкохол водят до махмурлук.

Дори да сте преминали 30-те и да имате доста опит с лошия махмурлук, може би все още не знаете от комбинацията на кои точно питиета на другия ден се събуждате с главоболие. Според повечето изследвания – просто не трябва да се прекалява с алкохола, без значение какъв е той.


tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар