Зима

Зима
Пролет

9 юни 2015 г.

Който плаща зле, плаща два пъти

Милиони левове се инвестират ежегодно за подобряване и ремонтни дейности на инфраструктурата у нас.
 
Какво е по-хубаво от строежа на нови магистрали и ремонтирането на фонтани? 

Пеещите фонтани в Пловдив се пропукаха само дни след официалното им откриване, информира Нова ТВ. Водната атракция в Цар-Симеоновата градина, която заработи след 40-годишна пауза, бе възстановена в рамките на проект с обща стойност над 11 млн. лв., от които 5 млн. лв. са безвъзмездна финансова помощ. Проектантът на съоръжението обяснил пред телевизията, че дефектите са заради „неподходящия ремонт през зимата“. 

Като се замисля само в нелогична майка България някой ще тръгне да прави ремонт за милиони на водно съоръжение посред зима… Но нека продължим със строителните абсурди.

Колет с камъни, използвани за строителството на новия булевард „Тутракан“ в Русе, бе изпратен до председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер от председателя на сдружение „Бъдеще за Русе“ Бойко Никифоров. Мъжът смята, че строителните материали са некачествени и затова иска експертно становище от ЕК, съобщава БГНЕС. 


Ще кажете, че съвестен гражданин е предприел мерки срещу прахосването на средства за лошо строителство…

Похвално, но кметът на Русе Пламен Стоилов е изпратил писмо, с което е сезирал главния прокурор и ДАНС за действията на Никифоров. Ако виждате нередности в изпълнението на проекти във вашия град, не пращайте нищо в Брюксел, за да си нямате неприятности…

А иначе на думи всички сме против корупцията.

Нека отбележим още, че скъпоценната 30-километрова ограда по границата с Турция, която бе открита през 2014 г., е заприличала на наклонената кула в Пиза, но подсилена с дървени подпори. Крайната й цена надвиши 7 милиона лева, а в момента се нуждае от още средства за ремонт. Ако 30 км мрежи струват толкова, представете си колко ще струва проектирането на новите 131 км ограда. 


Като прибавим и нуждата от ремонт след известно време, излиза, че който плаща зле, плаща два пъти.

Цветелина Цветанова, Аrgumenti-bg.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар