Зима

Зима
Пролет

17 юли 2015 г.

Унгария мести бежанците в палаткови лагери

Тази година по официални данни в Унгария са влезли нелегално над 81 000 мигранти, от които 80 000 са влезли през Сърбия.
 
 Унгария ще затвори четирите си постоянни бежански лагера и ще изгради временни палаткови лагери извън населени места, съобщи правителството, цитирано от Франс прес.

"Предложението на правителството е ясно: целта е да затворим лагерите, които понастоящем се намират в населени места", съобщи министерството на вътрешните работи в имейл до АФП.

Временните лагери ще бъдат палаткови, уточни на пресконференция Янош Лазар, началник на канцеларията на премиера Виктор Орбан. Един от лагерите ще бъде до границата със Сърбия, "така че гражданите ни да не бъдат безпокоени от бежанските маси", допълни той.

Тази година по официални данни в Унгария са влезли нелегално над 81 000 мигранти, от които 80 000 са влезли през Сърбия.

Тази седмица унгарската армия започна да издига ограда по 175-километровата граница със Сърбия, чиято цел е да спре притока на мигранти.

"Ако границата бъде затворена няма да имаме нужда от бежански лагери с голям капацитет", каза Лазар. Общият капацитет за прием на бежанци в четирите лагера е 1500 души.

В края на юни унгарската полиция стреля със сълзотворен газ, за да потуши бунт в бежанския лагер в Дебрецен, в който живеят 1500 души при капацитет от 800.

Няма коментари:

Публикуване на коментар