Зима

Зима
Пролет

11 юли 2015 г.

“Оскар” за МВР

С повечко ефекти всеки добре заснет арест може да ни направи известни в Холивуд

1000 лева глоба ще взима Столична община от всички, които ровят в кофите и разпиляват боклук около себе си.

Възмутиха се разни граждани, но аз одобрявам идеята. Гениална е дори, на мен идеите на българските общинари ми харесват повече даже от тези на гръцките управляващи. 


Гърците сигурно от кумова срама, като вземат едни пари, обещават да ги върнат. Е, вярно, ще ги върнат, ама друг път, но все пак поне етикетът е спазен. А българите не си играят с обещания и добри маниери, направо с голямата бухалка си пълнят бюджета.

Тъй като напоследък все имам проблеми с личния си бюджет, смятам да я последвам.

Ще взимам по 1000 лева от от всеки, който обръща коша с играчки или не си мие чиниите. Разбира се, в името на демокрацията ще направя референдум. Ще попитам народонаселението у дома дали е съгласно да робува на строгите изисквания на олигархичната си майка, или иска да запази гордостта и свободата си, па макар и това да означава, че ще фалира тъжно и завинаги.

Като знам с какво темпо се разпиляват милиардите частички лего по пода на детската стая, мисля, че на ден ще взимам по три до четири хиляди лева от глоби.

Тия три-четири хиляди лева ще ги инвестирам. Имам блестяща бизнес идея – училище за полицаи. В него ще учим родните пазители на реда на полезни неща, които МВР също вече обмисля. Министерството предлага опреснителни курсове за това как се слагат белезници без бой. Но има нужда и от други опреснителни курсове.

Ще предлагам курсове по хипноза и сугестология: “Как да вадим парите на нарушителите от джобовете, без да се налага да се крием с палка зад храстчето.”

Ще прилагат смесица от методите на Георги Лозанов и Кашпировски. Помните ли го Кашпировски, дето преди свободата да дойде, ни караше от студиото на “Всяка неделя” да си сложим чаша вода на телевизора и да мислим това, което искаме да ни се случи. Малко след тия сеанси бай Тошо сдаде багажа. Но да не се отклонявам.

На мен ми е жал за горките ни катаджии, които в най-големия пек клечат из храстите на републиката, надявайки се да сгащят достатъчно нарушители, за да си платят парното и да им остане и за биричка след работа. Не е човешко това – все пак това са големи мъже, по 100-140 кила са повечето, ще получат някой удар под палещото слънце.

По-хуманно е да си поставят чаша с вода, бира или уиски на пътя и ценоразпис. Ще гледат чашата съсредоточено и ще си мислят какво искат да им се случи.

“Превишение с 20 километра в населено място”, “Шофиране в нетрезво състояние без книжка” или направо “Доган се жени отново, хвърля пачки от хеликоптер”. Ще стане.

Полицаите имат нужда и от опресняване на някои по-необходими учения от тези, които са придобили в полицейската школа.

Там ги учат някакви напълно несъобразени с нашата действителност неща, като как се ловят бандити, а после в живия живот те трябва сами да наваксват с наистина необходимите като как се прикрива открадната кола, срещу колко се охранява кварталната мутра и как да намерим нещастника, наклепал мафията, обираща апартаменти, която родната полиция лично пази.

В частната си полицейска академия, ще преподавам и филмови изкуства. Как се снима ефектен клип, коя попзвезда е най-добре да бъде арестувана, за да отвлече вниманието от досадници, протестиращи срещу незаконни действия на полицията, къде и как да се пласират тези добре заснети арести на известни личности. Примерно арест на Криско с незаконна цигара “Марлборо” може да накара страната да забрави какво беше това КТБ, а арест на Лили Иванова за незаконно притежане на билков чай за подмладяване може да спре българина дори от коментари за Гърция. Стига арестите да са ефектно заснети – с пушеци, фойерверки, лазерни мечове и гласа на Дарт Вейдър зад кадър. Абе като от най-добрите времена на Хачо Бояджиев.

Мисля, че в полицията работят достатъчно талантливи артисти, за да можем един ден, ако не друго, поне “Оскар” за чуждестранен филм да спечелим.


Лола Монтескьо, "24 часа"

Няма коментари:

Публикуване на коментар