Зима

Зима
Пролет

26 юли 2015 г.

Десет от перлите на Средиземно море (галерия)

Как да намерите най-добрата част от средиземноморското крайбрежие, което е 46 хиляди км (28,600 мили), има излаз на 21 страни и е обградено от три континента - Европа, Африка и Азия?

Невъзможно нали? От стотиците невероятни места избрахме да ви представим само десет от тях.

Тарифа в Испания
 

Тарифа е едно от най-фантастичните места на Средиземно море. От бреговете му се вижда ясно Африка, тъй като е само на 13 км. Благодарение на постоянните духащи ветрове (поради разположението си между Средиземно море и Атлантическия океан) градът се е превърнал в Мека за уиндсърф и кайтсърф зависимите. Така че, ако вие сте един от сърф ентусиастите, не пропускайте Тарифа при планирането на следващите средиземноморски приключения. Разбира се, града привлича туристите не само с това, но и със своя красив стар град, чисти плажове и зелена природа. 

Еолийски острови в Италия
 

Избрали сме тези острови благодарение на изключителната им красота. Намират се недалеч от Сицилия. Архипелага е съставен от осем вулканични острови, чиято гледка ще впечатли и най-скептично настроения пътник. Заобиколени от кристално лазурни води, планинските зелени острови са дом на древни стари градове с тесни улици, къщи в средиземноморски стил и превъзходни ресторанти, предлагащи най-пресните морски дарове. Какво друго ви е нужно?

Малта
 

Според Lonely Planet Малта е "микрокосмоса на Средиземноморието". С други думи, вие няма да пропуснете нищо от Средиземноморската програма, като посетите само тази малка страна. Разположена в сърцето на морето върху площ от 300 км² , Малта е смесица от европейски, северноафрикански и арабски влияния, което прави талкова разнообразна, интересна и уникална обстановката там. Малта е специално място за любителите на историята, тъй като има невероятна архитектура на Норман, готически, ренесансов и бароков периоди, невероятни древни сгради, датиращи до 6000 години назад и богат избор на музеи от археология към съвременната история.


Касис във Франция
 

За тези, които обичат френски стил на почивка, Касис е мястото, което няма да разочарова и най-претенциозния франкофил. Разположен близо до Марсилия в Южна Франция, очарователния град е известен с грандиозните си скали, многобройните заливи със скрити плажове и виното. Белите вина от Касис са символ на региона и икона за питиетата на Франция. 


Дубровник в Хърватия
 

Дубровник, в южната част на Хърватия, е абсолютно уникално място на брега на Средиземно море. За мнозина това е дестинация номер едно, която бие средиземноморските си конкуренти с грандиозно място, зашеметяващ стар град изпълнен с древна архитектура и фантастични брегове. През Средновековието, Дубровник е бил важно пристанище и търговски център, и единственият град, съперничил на италианската Венеция. Нищо чудно, че днес той е сред най-популярните дестинации, тъй като всяка година тук идват над половин милион туристи. 


Хидра в Гърция
 

Знаете ли, че на Хидра автомобилите и мотоциклетите са забранени със закон? Колко чудесно е това? С магарета, велосипеди и водни таксита е начина, по който може да се придвижвате из острова и въпреки това няма как да ви подмини традиционния гръцки дух.


Тоса де Мар в Испания
 

Тоса де Мар е идеалното бягство, особено за тези, които искат да облекчат претоварените си сетива след като са посетили Барселона. Намиращ се не много далеч (100 км) в област Каталуния, това приказно място примамва посетителите с живописни плажове, чаровност и спокойствие на стария град и красив средновековен замък извисяващи се над плажовете. На чаша хубаво вино в някой от малкото барове в града, градът изглежда още по-привлекателен.

Корсика във Франция
 

Ако мислите, че Корсика е просто още един средиземноморски остров много грешите. Освен златните си плажове и тюркоазени води (като че ли това не беше достатъчно), Корсика е дом на най-трудната и дълга пътека в Европа - легендарната GR 20, която може да се мине за 15 дни. В действителност планините покриват две трети от този френски остров, разположен недалеч от Сардиния. С над 20 върха над 2000 м, Корсика е рай за любителите на туризма. 


Портофино в Италия
 

Ако трябва да се опише Портофино с една дума, то тя ще бъде "приказка". От малко италианско рибарско селище намиращо се на Италианската Ривиера, днес градът се е превърнал в прочут курорт, считан за най-красивото пристанище на брега на Средиземно море. Нищо чудно, Портофино има няколко копия в света - той е вдъхновил пресъздаването на града край езерото в Токио DisneySea, копиран е в автентични подробности от Universal Orlando Resort в САЩ, както и в пристанище в Нова Зеландия. С очарователната си архитектура, магическото излъчване и множеството кафе тераси, Портофино е същината на италианския и средиземноморски начин на живот.


Тетуан в Мароко
 

Тетуан е един от най-забележителната дестинации от към Африканската част заобиколена от Средиземно море. В сравнение с европейските страни тези брегове остават девствени и запазени. Тетуан, което означава "очите" на езика берберски, е едно от двете големи марокански пристанища по крайбрежието и е наистина уникално и леко екзотично място по бреговете на Средиземно море.


Hobyto.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар