Зима

Зима
Пролет

24 юли 2015 г.

Дъждът от пари за Сеп Блатер - с истински банкноти

Все още не е ясно дали Саймън Бродкин ще бъде съден за нещо от типа на "дребно хулиганство"

 Паричният дъжд, с който президентът на ФИФА Сеп Блатер бе засипан в понеделник преди пресконференцията си в Цюрих, бил с истински доларови банкноти.

Това разкри самият автор на сценката - британският комедиант Саймън Бродкин, пред в. "Дейли Телеграф". Шегаджията бе получил акредитация за събитието. Малко преди брифинга се приближи до Блатер и в кратка реч обяви, че пачката в ръцете му е подкуп за кандидатурата на Северна Корея за световното през 2026 г.

Той хвърли банкнотите във въздуха и те се посипаха върху Блатер, който вбесен и разтреперан стана от мястото си. Междувременно комикът бе изведен от залата. Той моментално е бил арестуван и бързо освободен. А парите му били върнати до последната банкнота. Сумата е в размер на 600 долара, изтеглени от банка малко преди пресконференцията.

"Като ще правиш нещо, прави го както трябва, разсъждава Бродкин. - Хората от ФИФА не можеха да повярват, че парите са истински. В крайна сметка не ми костваше нищо, защото ми ги върнаха. Във ФИФА може и да са корумпирани, но аз ви уверявам, че в швейцарската полиция не е така."

Все още не е ясно дали Бродкин ще бъде съден за нещо от типа на "дребно хулиганство".

Комикът има подобни "включвания" на големи събития. Нещо като онези зевзеци, които нахлуват на терена голи и прекъсват мач по футбол или друг спорт. Саймън се е появявал на концерти на Кание Уест, на лагери на националния отбор на Англия и т.н. и т.н.


Glasove.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар