Зима

Зима
Пролет

7 юли 2015 г.

Ричи Блекмор се връща към своите рок корени

Китаристът Ричи Блекмор е със статут на легенда в рок и метъл музиката заради това, което прави с Deep Purple и Rainbow.
 
През последните 18 години обаче, Блекмор не правеше хард рок, а се беше съсредоточил върху средновековната фолк банда Blackmore’s Night.

Сега, музикантът обяви, че мисли отново да свири парчета на Deep Purple и Rainbow.

„Обмислям отново да свиря рок. Някои песни на Deep Purple и Rainbow, но към момента не съм решил с кого да работя. Имам идея за перфектните кандидати, но не би било честно да ги обявявам към момента. До месец ще знам с кои музиканти ще разполагам в групата, с която ще изпълняваме песни на Deep Purple и Rainbow. Вероятно ще направим няколко концерта и това ще е всичко”.

Преди това интервю на Ричи Блекмор имаше слухове, че Rainbow могат да се съберат, а те бяха подклаждани донякъде и от Джо Лин Търнър, който пее в групата в началото на 80-те.

Той обаче няма да стане част от проекта на Блекмор, който иска да направи микс от „известни музиканти и някои, които не са чак толкова известни”.

Блекмор разкри и защо напуска Deep Purple през 1993 година – „Аз оценявам много простия факт да седнеш и да изсвириш една песен. Стана уморително да свиря на места, които са подобни, да пътувам през цялото време – без удоволствие от пътуването, а само, за да изкарвам пари. Това се превърна в една чудовищна машина”.

Ричи Блекмор и неговата група Blackmore’s Night обявиха и нов албум. Той се нарича „All Our Yesterdays” и излиза на 18 септември.


zrock.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар