Зима

Зима
Пролет

21 юли 2015 г.

Здравко Димитров се кандидатира за кмет, ГЕРБ го изключи от ПГ

"Очаквам хората, които не са доволни от сегашното управление, да гласуват за мен."
 
 Депутат от ГЕРБ Здравко Димитров се кандидатира като независим за кмет на Пловдив. В отговор ГЕРБ го изключи от парламентарната си група.

ГЕРБ изключи от парламентарната си група народния представител Здравко Димитров след като бе издигната кандидатура на Димитров за кмет на град Пловдив. От парламентарната група призовават Димитров да напусне и Народното събрание, тъй като е избран с листата и от избирателите на ПП ГЕРБ, а не от инициативен комитет.

Партията официално определи Иван Тотев за следващ кметски мандат.

При официалното обявяване на включването си в местните избори Здравко Димитров заяви, че няма намерение да напуска ГЕРБ, но е право на Изпълнителната комисия да го изключи, ако реши.

„ГЕРБ е добър политически проект, но на места има пропуски. В началото в партията тръгнахме едни хора, а сега там са други, които подменят ценностите на партията. Капката, която преля чашата се казва Методи Андреев с неговото кадруване и задкулисните игри", обясни Димитров. "Надявам се тези избори да минат в духа на феърплея и да няма повторения от миналите избори. Ще водя позитивна кампания", категоричен бе той.

"Очаквам хората, които не са доволни от сегашното управление, да гласуват за мен." 


Това заяви независимият кандидат за кмет на Пловдив и депутат от ГЕРБ Здравко Димитров. По думите му сегашното управление не е обърнато към хората, взимат се решения без да се питат съответните гилдии и браншови организации.

"Димитров е заявил, че ще се съобрази с всяко едно решение на парламентарната група и партията като цяло", каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той посочи, че от всички направени номинации във всички общински ръководства към настоящия момент, и визирайки в частност община Пловдив, всички районни структури са номинирали само и единствено Иван Тотев за следващ управленски мандат в местната власт. Решението на Изпълнителната комисия е публично оповестено на нарочна пресконференция преди седмица. По думите му, тогава са били представени кандидатите на ГЕРБ за град Пловдив, както и за всички общини в областта, съобщава ИА КРООС.

„Смятам, че вече сме в режим на предизборна кампания, а всеки един, който има подобно лично решение и смята, че Инициативният комитет е водещ при неговото лично решение, сме в състояние да приемем всяко такова, излизайки от парламентарната група. Ако е бил достатъчно с тези качества, с които Инициативния комитет сега го предлага за кмет на община Пловдив, нека в едни следващи парламентарни избори да се яви по същия начин с Инициативен комитет или друга политическа формация", коментира още Цветан Цветанов.

Инициативният комитет, който официално издигна Димитров за кандидат за кмет е от 7 души, сред които фигурират имената на пловдивския художник и носител на награда „Мечът на Ромфея" Васил Стоев, хирургът Ангел Енчев, тенорът Ивайло Михайлов, международният гросмайстор Любен Попов и други.


Няма коментари:

Публикуване на коментар