Зима

Зима
Пролет

1 юли 2015 г.

Бюджетната марка на Volkswagen ще бъде от 3 модела

Volkswagen ще разшири моделната си гама с ново семейство „бюджетни” автомобили.
 
За да бъдат представени по-добре на пазара, тези модели ще се предлагат под напълно нова марка, която ще се появи през 2018 г.

Това съобщи пред германското издание Bild главният изпълнителен директор на Volkswagen Мартин Винтеркорн. Очаква се моделната гама на новия бранд да се състои от седан, хечбек и кросовър. Цените им ще варират между 8000 и 11 000 евро, което е повече от обявените преди време 7000 евро.

Целта на новата марка е да се пребори на пазара с моделите на Dacia. Освен това сред конкурентите се поставят и автомобилите на възродения неотдавна бранд Datsun. На първо време машините ще се продават в Китай, а след това ще поемат към пазарите на Индия, Латинска Америка, Прибалтика, Източна Европа и Африка.

В Западна Европа обаче новата марка няма да се предлага, въпреки че нейните модели ще бъдат изградени на модулната платформа на Volkswagen – MQB. Тя обаче ще бъде преработена, като ще се намали използването на алуминий и високоякостна стомана. Така шасито ще бъде по-евтино, което ще позволи и намаляване на цената на автомобилите.


Аutomedia.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар