Зима

Зима
Пролет

25 август 2015 г.

Изобретателността на дребния хитрец

Да обереш хора, на които си продал имоти, не изисква много акъл, но за сметка на това е нужна доста наглост.

А в България в измамите винаги може да се открие някакво нововъведение. 


Един от управителите на туристически комплекс в Пампорово очевидно е решил, че няма нищо по-естествено от това да прибереш вещите на чужденци, които имат закупени имоти.

Не знам дали се е смятал за много хитър, но човекът вероятно е разчитал, че клиентите му – ирландци и англичани, са достатъчно отнесени, че да не забележат липсата на някакви си уреди или мебели, изнасяни от служителите му по негово разпореждане, и "пренасочвани" към други апартаменти.

Имотните измами у нас не са новост, но ако присвояването на вещи от жилищата на хората може да се причисли към тях, сигурно е необходима известна фантазия, за да ти хрумне да го направиш. 


Едва ли обаче точно това са очаквали жителите на Обединеното кралство, когато са си купували апартаменти в един от най-популярните планински курорти на България.

И със сигурност няма да добави много светъл щрих към имиджа ни в очите на чужденците, решили да си купят имот в иначе красивата ни страна. Всъщност това е нещо, което би могло да се случи и на български клиенти и също би било толкова неприятно.

А мярката за неотклонение "парична гаранция" от 2500 лева изглежда някак скромна за някого, който с лека ръка посяга на чуждо имущество.


Камелия Христова, "Новинар"

Няма коментари:

Публикуване на коментар