Зима

Зима
Пролет

2 август 2015 г.

Пуснаха отново "златния гьол" на Капитан Андреево

Пунктът за дезинфекция на влизащи от Турция превозни средства на ГКПП "Капитан Андреево", известен още като "златния гьол", заработи отново.
 
От края на миналата седмица служителите събират такса от по 5 лева на лек автомобил и 20 лева на товарен.
 

"Причината е усложнената епизоотична обстановка в съседна Турция. Оттам пристигат сведения включително и за огнища на шап по животните", съобщиха от фирмата оператор на обеззаразителната инсталация "Пи Еф Си". "Сумата за камионите е намалена с 10 лева от предишните 30 лева заради неоснователното събиране на санитарна такса на Капъкуле", уточниха още от дружеството.
 

Към половин милион лева на месец са очакваните приходи за държавната хазна от инкасото на границата. Спедиторски фирми обаче негодуват заради увеличените разходи за курсовете за и от югоизточната ни съседка. Животновъди пък бранеха с протест дезинфекцията при последното и спиране в април тази година.
 

Заради съмнения за корупционни пратки в края на миналото десетилетие бетонните вани с разтвор и пръскалата по гумите бяха наречени "златния гьол", а дейността бе преустановена, макар и временно, съобщава "24 часа".

Няма коментари:

Публикуване на коментар