Зима

Зима
Пролет

21 август 2015 г.

"Златният Орфей" пред провал

Организаторите не са успели да съберат достатъчно средства за провеждането на музикалното събитие
 
50-ото юбилейно издание на фестивала "Златният Орфей" е пред провал. 

Организаторите не са успели да съберат достатъчно средства за провеждането на музикалното събитие, което трябва да стартира само след седмица - на 31 август, в курорта Слънчев бряг.
 

Десетки интелектуалци, певци, текстописци и композитори се обединиха в специален инициативен комитет, чиято цел е да спаси "Златният Орфей". Сред тях са Михаил Белчев, Иван Тенев, Александър Петров, Андрей Слабаков, Катя и Здравко от дует "Ритон", Пейо Пеев и много други. Артистите застават зад каузата за спасяването на фестивала, като за целта има открита дарителска сметка.

"Единственото музикално събитие, прославило България, българската популярна песен и туризма ни в страната и отвъд нейните граници, е поставено пред провал, отново в критичен момент, поради финансови затруднения и невъзможност за покриване на поетите ангажименти", се казва в откритото писмо, което артистите изпратиха до медиите.
 

Творците изразяват надежда, че верните фенове на фестивала ще успеят да подпомогнат провеждането му, но каква е сумата, която трябва да се събере, все още не е ясно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар