Зима

Зима
Пролет

2 август 2015 г.

Борисов: Ще устискаме две-три години, докато не си нормализираме и енергетиката

"Колко пъти им сваляме цените на тока, аз не съм видял нито да поевтинее нещо, нито нищо. Нищо няма да се вдигне, защото пазарът регулира цените!"

Това обяви премиерът Бойко Борисов в Сливен в коментар на реакциите на бизнеса и синдикатите след обявяването на новите цени на тока.

"Защо не се вдигнаха тези всичките хора, когато взеха един милиард кредит и го хвърлиха в реката и сега по 44 млн. лв. всяка година плащам лихви? Къде бяха тези всичките бизнесмени?", попита Борисов, цитиран от “Фокус”.

Премиерът бе категоричен, че се работи денонощно, за да има направен добър модел и "поне хората няма да плащат за момента". „Ще устискаме две-три години, докато не си нормализираме и енергетиката – 25 години грабене не мога да го приема”, заяви още министър-председателят.

Той добави още, че ще бъде създадено специализирано звено с прокурори, специалисти и служители в ДАНС за контрол в енергетиката. Премиерът подчерта, че ще се срещне с представители на БЕХ. "Защото пак има място, където може да ни се изплъзват и да лъжат. Това е между ВЕИ и ЕРП-тата. Там няма никакъв контрол. Ще им направя едно звено с прокурори със специалисти и ДАНС, които да следят движението на фактурите, защото там надписват, пишат", каза още Бойко Борисов.

Той обясни, че са били предприети всички мерки, за да остане цената на тока на битовите потребители същата и уточни, че КЕВР е изцяло независима организация от 9 члена, избрани от парламента по негово предложение, за да няма никакво съмнение в методиката.

Премиерът коментира и събора на БСП на Бузлуджа, който се проведе в събота. "Ако беше тази чиния на ГЕРБ – първото, което щяхме да направим с партийната субсидия, е да си направим символа на партията. Не съм ги следил, пожелавам им големи успехи. Искам да има в ляво партия, която да може да ни се противопоставя”, коментира Бойко Борисов.

Премиерът, заедно с министъра на земеделието и храните Десислава Танева, посети Консервен
комбинат "Фрукто” в Сливен, където е разкрита нова линия за преработка на пресни плодове и зеленчуци.

Основният пазар е европейският, като 150 са постоянно назначените работници в предприятието, като през активния сезон заедно с временно наетите, те достигат 400.



Dnes.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар