Зима

Зима
Пролет

21 септември 2015 г.

10 хиляди гратисчии в София с "честитки" от ЧСИ

Обикновено хора на възраст между 35 и 50 години пътуват гратис

На частен съдебен изпълнител са дадени 10 000 столични гратисчии. 

Общината сама не успявала да събере парите от нарушителите в градския транспорт и така се стигнало до крайната мярка. 20 лева е първоначалната глоба, а ако не се плати до три дни скача на 100 лева.

Борислав Миланов от Центъра за градска мобилност коментира, цитиран от Нова ТВ, че при всяка една проверка се срещат нередовни пътници. Извиненията общо взето били, че нямат пари.

Обикновено хора на възраст между 35 и 50 години пътуват гратис. Съставянето на актове за гратисчиите до миналата година не е било проблем, защото до събирането на глобите минавали години. Сега обаче за тези актове се грижат частни съдебни изпълнители. Гратисчията получава „честитката" за шест месеца. За този период са раздадени близо 10 000 такива „честитки".

Зам.-кметът по транспорта Любомир Христов отбелязва, че до момента са събрани почти 40 % от наложените санкции.

Общината няма да се спре с използването на частни съдебни изпълнители само за пътуващите без карта или билет в градския транспорт. Тази практика ще се прилага за събирането на всякакви дългове към местната администрация.

Тези, които в момента се събират, са свързани с данъка върху недвижимите имоти, данъка за моторните превозни средства и за такса „смет", отбелязват от общината. Става ясно още, че 15 млн. лв. са събрани за последните две години по този начин. Те са основно от фирми, на които са били наложени актове.


Няма коментари:

Публикуване на коментар