Зима

Зима
Пролет

9 септември 2015 г.

Най-после и официално - Bentley Bentayga

Първият кросовър на марката предлага разкош и впечатляваща мощност

Най-после дългото чакане приключи и Bentley официално представи първия SUV в своята история. 


Той се казва Bentayga и съчетава най-доброто, което компанията е натрупала като опит през годините.

На външен вид кросовърът прилича до известна степен на концептуалния EXP 9, който бе приет нееднозначно от публиката. Именно тези оценки станаха причина за отлагането на представянето на серийната версия на модела. В крайна сметка в дизайна на Bentayga ясно се виждат мотиви и от други модели на Bentley като Continental GT и Flying Spur.

Що се касае до двигателите, от британската компания предлагат най-доброто, с което разполагат. Под капака е поставен 6,0-литров W12, развиващ 608 к.с. Максималният въртящ момент при него е 900 Нм, а скоростната кутия, с която е съчетан – 8-степенен автомат.

От 0 до 100 км/ч Bentayga ускорява за 4 секунди, а максималната му скорост е 301 км/ч. Ако се вярва на официалните цифри, представени от производителя, кросовърът харчи 16,8 л/100 км в градски условия и 11,8 л/100 км извън града. Така смесеният разход е 14,7 л/100 км.

Освен скорост и мощ първият SUV на Bentley ще предложи на собствениците си и разкош от висока класа. Британците определят машината като „лайнер на колела”, като всичко в него е насочено към удобството на пътниците и водача.

Автомобилът е оборудван с панорамен покрив, а при топ-модификацията отзад ще има само две кресла, които предлагат 18 възможности за регулиране. Седалките разполагат с масаж и вентилация, като са разделени от малка консола с подлакътници. На нея има USB-портове, както и специално чекмедже за съхранение на различни предмети.

Кросовърът се предлага и с аудиосистема от премимум-клас, производство на компанията Naim. Нейната мощност е 1950 вата, като е свързана с 10,2-инчовия дисплей Android на информационно-развлекателната система. На свой ред тя може да се свързва с интернет чрез 4G, Bluetooth и Wi-Fi.

Продажбите на Bentley Bentayga ще стартират в началото на 2016 г., като цените ще станат известни по време на предстоящото изложение във Франкфурт.


Аutomedia.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар