Зима

Зима
Пролет

18 септември 2015 г.

Почитат Катя Паскалева с цигара, водка и цвете...

Днес се навършват 70 години от рождението на актрисата

С цигара, питие водка и цвете ще се съберат близките на Катя Паскалева пред сграда на ул. "Янко Сакъзов" – домът, където актрисата живее в последните години от живота си с втория си мъж - режисьорът Иван Росинов.

"Сградата, която помни талантливото време на едни хора, чието място остава незаменимо", казва журналистът Георги Тошев пред bTV, който е бил и приятел на актрисата.

Поводът е 70-годишнината от нейното рождение и именно затова на 18 септември от 18.30 часа в кино Одеон ще бъде прожектиран филма "Спирка за непознати" с нейно участие. Входът е свободен.

Режисьорът Иглика Трифонова също си припомни времето, когато е снимала филм за нея, както и за самата актриса, с която са били близки: "Ние бяхме семейни приятели. Катя обичаше да пуши, любимото й питие беше водка. Но едва ли това е най-важното, което може да кажем за тази изумителна и важна жена", отбеляза тя. Иглика Трифонова сподели, че филмът за Катя Паскалева е станал, такъв, какъвто самата актриса допуснала да бъде.

Двамата с Георги Тошев си припомниха, че тя е била противоречива, истинска, автентична звезда, която същевременно е била и невероятно скромна. "Премина през живота си с чувство за хумор и самоирония. И Мъжете до нея бяха такива", каза още режисьорката - "Никога не се възприе насериозно".

Христо Гърбов допълни, че Катя Паскалева е била точна и искрена във всяко отношение. "Влагаше цялата си душа и концентрация за да си играе ролята. Не гледаше на ролята повърхностно, тя ги преживяваше".

Георги Тошев допълни, че Катя е била и художник, а творбите й ще бъдат събрани в изложба. Също така ще има и нов филм за нея, който ще се казва "Жените в мен". Причината за заглавието е, че в Катя са се борили, съществували в хармония много жени и тайни.

Преди да си отиде от този свят, едва на 56-годишна възраст, актрисата е написала: "Умирането е въпрос на въображение".


Няма коментари:

Публикуване на коментар