Зима

Зима
Пролет

18 септември 2015 г.

Полски привърженици бойкотираха Лига Европа заради имигрантите

Причината е решение на УЕФА да отделя по 1 евро от всеки билет за имигрантите
 
Феновете на полския "Лех" Познан изпълниха заканата си и оставиха празен сектора на агитката, а и на практика половината стадион на своя отбор, в първия мач в груповата фаза на Лига Европа срещу португалския "Белененсес".

Причината стана решение на УЕФА да отдели по 1 евро от всеки закупен билет в помощ на имигрантите, които търсят убежище в Европа.

По време на последния домакински мач на отбора от местното първенство феновета на Лех Познан извадиха плакати и призиви срещу имигрантите и пяха песни против тях.

"Това е просто, лесно и очевидно: Ние не искаме бежанци в Полша", обявиха крайните ултраси на бившия клуб на родния национал Александър Тонев.

"Заради информацията за принудително прехвърляне на приходи от предстоящия мач от Лига Европа към мюсюлманските имигранти, които заливат Европа, феновете на Лех се събраха и стигнаха до единно решение – да бойкотираме мача на своя любим отбор и да останем по домовете си", обявиха феновете на полския гранд в часовете преди мача.

В крайна сметка УЕФА покри скандалната ситуация, като избягваше да показва празните седалки на трибуната по време на прякото предаване на срещата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар