Зима

Зима
Пролет

10 септември 2015 г.

Четирите типа мъже според психологията

Карл Густав Юнг разделя мъжете на 4 основни типа, които се различават един от друг по силно изразени черти на характера.
 
Типовете са наречени крал, магьосник, войн и любовник.
 

Крал

Това е мъж с високо самочувствие. Той е уверен в себе си и своите възможности, но често е прекалено егоцентричен и вярва, че целият свят се върти около него.

Кралят е склонен да помага на хората, които имат нужда от него. Той е символ на реда и вярва, че с добра организация и увереност може да постигне всички свои цели.

Мъжете от този архетип са много активни, работливи, а вроденото им спокойствие трудно може да бъде нарушено. Кралете са мъже със силно развито чувство за справедливост и морал.

Магьосник



Магьосникът разчита на своя ум и талант, за да бъде успешен. Такива мъже обикновено се справят отлично с новите технологии, математиката и логиката, но се увличат и от окултни практики.

Преди да предприеме нещо магьосникът винаги ще събере възможно най-много информация и често тя ще е придобита от нетрадиционни източници. Тези мъже са изключително остроумни и интелигентни.
 

Войн

Този мъж кипи от енергия и е готов да премине всякакви препятствия, за да достигне целите си. Войнът не се правя добре с планирането, но за сметка на това перфектно изпълнява инструкции.

Мъжете от този тип предприемат действия без да мислят предварително. Поддават се на импулса и предпочита да използва мускулите си, вместо ума, за да свърши с дадена задача.
 

Любовник

Страстен мъж, които разчита предимно на сетивата и интуицията си. За него най-важна е красотата и често е човек с артистично занимание – поет, художник, музикант.

Любовникът не признава никакви граници и когато реши, че иска нещо, няма какво да го спре. Мъжете от този тип се стремят да дават и получават любов, но жаждата им за разнообразие пречи да бъдат моногамни.

Тези мъже имат отлични умения в леглото и винаги биха подкрепили жената до себе си.



 Еzine.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар