Зима

Зима
Пролет

26 септември 2015 г.

Бежанците в Италия харчат помощите си за хазарт

Бежанците пилеят парите на италианските данъкоплатци в игрални зали и бюра за залагания.

Всеки месец на бежанците в Италия, които живеят във временни центрове, се дават по 75 евро за лични нужди, като например купуване на цигари. 


В последно време обаче зачестяват сигналите, че бежанци били забелязани да харчат отпуснатите им суми в игрални зали или бюра за залагания.

Първият сигнал беше подаден от зам.-кмета на град Бусто Арсицио Джампиеро Регуцони. Той лично станал свидетел на това как четирима-петима мигранти залагали в местно заведение.

В град Кремона жителите се обърнали към благотворителната организация Каритас с молба да контролира мигрантите, за които се грижи, защото те често били забелязвани в местните игрални зали, пише италианският в. "Джорнале".

Подобни сигнали бяха подадени също в Пескиера Боромео и Галарате. Антимигрантската италианска Северна лига дори публикува във Фейсбук снимки на мигранти в казина и зали за залози.

След тези информации със сигурност италианските данъкоплатци биха предпочели на бежанците в Италия да не се отпускат средства за лични нужди, пише в. "Джорнале".

В Италия има 48 000 бежанци, разпределени във временни приемни центрове. За покриване на техните нужди годишно се осигуряват 44 милиона евро.


Няма коментари:

Публикуване на коментар